Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, suține că nu există un contract valabil între instituția pe care o conduce și Romprest, deoarece două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au anulat, scrie Hotnews.ro.

În ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.

Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către intimate Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.

Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta. Rămân acum întrebăriile mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede.”, scrie primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Romprest poate să execute silit Primăria. Decizie a instanței

Judecătoria Sectorului 1 a admis, joi, o cerere a Romprest de executare silită a Consiliului Local al Sectorului 1.

Soluția instanței pe scurt:

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Întrebat despre decizia de joi a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti prin care poate fi executată silit Primăria Sectorului 1, prefectul Capitalei a răspuns: „Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească. Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească”.
Clotilde Armand va face contestație
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, după ce instanţa a admis solicitarea operatorului de salubritate.
Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”, a spus Clotilde Armand, conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.
Primăria Sectorului 1 a publicat luni seară facturile achitate către Romprest Service – 13 facturi emise în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în valoare de 23,7 de milioane de lei.
Ulterior, Romprest a publicat 21 de facturi despre care a susținut că nu sunt achitate, emise in perioada iulie 2020 – martie 2021, pentru servicii prestate și confirmate pentru operațiunile de salubrizare, precum si facturile pentru activitatea de deszapezire, în valoare totală de 116.502.001,77 lei. Cele mai vechi facturi aferente prestatiilor din anul 2020 înregistreaza întârzieri la plată de peste 200 de zile, ceea ce înseamnă penalități de întarziere pentru soldul datorat de peste 12 milioane de lei, susține compania.
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat joi că nu își va da acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut Clotilde Armand încă de săptămâna trecută. Prefectul susține că „amenințarea nu este suficient de gravă” pentru a fi luate măsuri de urgență. Reamintim că primarul Sectorului 1 se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest. Clotilde Armand nu dorește să plătească sumele cerute de Romprest, reclamând să tarifele sunt supraevaluate, motiv pentru care mai multe zile la rând nu a fost ridicat gunoiul din Sectorul 1.

Soluția anunțată de prefectul Capitalei, după ce a respins cererea de a institui stare de alertă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, care a respins joi cererea primarului Clotilde Armand de a institui stare de alertă în sector, susține că Primăria Sectorului 1 își va asuma plata sortatorilor în mod direct, „astfel încât să degreveze Romprest de această obligație și să îi permită să efectueze în continuare serviciul fără niciun fel de opriri”: „Înțeleg că prestatorul este pe străzi și își îndeplinește obligațiile de preluare și de transportare a gunoiului”. Reamintim că primarul Sectorului 1 se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest. Clotilde Armand nu dorește să plătească sumele cerute de Romprest, reclamând să tarifele sunt supraevaluate, motiv pentru care mai multe zile la rând nu a fost ridicat gunoiul din Sectorul 1.Prefectul Capitalei respinge cererea primarului Clotilde Armand de a institui stare de alertă în sector: Nu este un pericol iminent.

1 COMENTARIU

  1. Daca se adeveresc spusele primarului sectorului unu Bucuresti si exista doua hotariri judecatoresti ce desfiinteaza ultimul contract incheiat intre Primaria sector unu si Romprest atunci se ingroasa gluma . Daca ulterior deciziei de desfiintare apare un nou contract semnat de un primar in functie altfel se aseaza lucrurile . Vom afla curind .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here