Cluburi și restaurante de lux din Capitală, închise în urma controalelor, după ce au funcționat nestingherite în pandemie

Trei cunoscute cluburi și restaurante din Capitală au fost închise în urma controalelor făcute de poliţişti, jandarmi şi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care au constatat că nu erau respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID, relatează Digi24. 

Proprietarii clubului LOFT au primit trei sancţiuni în valoare de 42.000 de lei, iar DSP a dispus suspendarea activităţii pentru 30 de zile.

Au fost verificate şi restaurantele și terasele din parcul Herăstrău. Restaurantul Casa di David, care deși este un local cu pereți, în acte figurează ca o ”terasă,” va avea activitatea suspendată pentru 30 de zile, după ce a primit trei sancţiuni în valoare de 48.000 de lei. Casa di David a reușit performanța de a funcționa non-stop în pandemie și chiar la capacitate extinsă.

Grădina restaurantului, care se închidea în fiecare iarnă, a fost deschisă în permanență, fiind ocupată cu celebrele igloo-uri din folie de plastic transparentă, deși, din punct de vedere epidemiologic, acestea reprezintă un risc extrem de ridicat, deoarece nu pot fi aerisite. Așa se face că, în timp ce alte restaurante celebre au trebuit să tragă obloanele, Casa di David a funcționat cu motoarele turate la maxim, beneficiind din plin de restricțiile care i-au pus concurența pe butuci.

De asemenea, clubul Bamboo va fi închis pentru 30 de zile.

În urma controalelor din parcul Herăstrău au fost date zece sancţiuni agenţilor economici în valoare de 113.000 de lei şi au fost sancţionate 53 persoane cu amenzi în valoare de 34.000 de lei.

În Sectorul 1, la o societate comercială au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale și la celelalte urmează să se ia și alte măsuri. În sectorul 2 o societate funcționa fără autorizație, a primit amendă. DSP va suspendă activitatea. Intră în vigoare noile restricții. Structurile vor fi suplimentate pentru prevenirea  răspândirii virusului„, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, la Digi24.

Ionuţ Ioana, comisar-șef la Poliția sectorului 1, a explicat că verificările au vizat și terasele nordul Capitalei. „S-a acționat și în zona teraselor, dacă vorbim în special de zona de nord a Capitalei, în special parcul Herăstrău.  Au fost agenți economici care nu au înțeles să respecte regulile din pandemie și au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale. Au fost aplicate repetat sancțiuni atât de Poliția Capitalei, cât și de DSP și Jandarmerie„, a spus el.

1 COMENTARIU

  1. Nu asa se stopează răspândirea virusului domnilor…altele sunt măsurile pentru eliminarea pandemiei, vaccinarea populației ,implicarea medicilor de familie în vaccinare, implicarea farmaciilor ,informarea corectă a populației, emisiuni tv la ore de maximă audiență cu situația de fapt a acestui vaccin prezentate de medici cu experiență, prezentarea țărilor care au ajuns la un număr mic de infectari, modul.si măsurile luate,publicarea zilnic de mesaje pozitive,informarea populației rurale prin caravana medicale…si sunt multe de spus,…
    Dar voi ce-ati facut,ati pus un pompier cap de decizie medicală, ce credeti ca arahat a mai practicat medicina??.asta și în facultate se ocupă cu contrabanda de cafea,țigări, valută,..
    Ați pus un milițian ,ce treabă are asta cu medicină??..Păi când vede populația milițienii, e clar asta-i ne vor beli,vor bani..
    Ați pus un ofițer din armata,..!!..toată stima pentru armata, dar asta da rău la popor, rsu am sjuns daca armata ne salvează asa comentează omul de rând.
    Am multe de spus dar vreau sa i le trimit președintelui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here