Capitala se chinuie de 30 de ani să termine lucrările la Centura ocolitoare a orașului. Și, cum nu reușește, s-a gândit să facă una nouă. Compania de Drumuri a scos la licitație lucrările pentru Centura A0, un inel nou de șosea rapidă care să ocolească orașul pe un traseu mai amplu față de actuala centură.

Bucureștiul va avea o nouă centură – un inel de autostrada A0 de circa 100 de kilometri. Pe circa 52 de kilometri, A0 pe partea de Sud, au fost semnate contracte în 2019, iar din acest an ar putea începe primele lucrări. Pe partea de Nord, Compania de Drumuri a scos la licitație trei din cele patru tronsoane, iar pentru lotul 2 – 19 km în zona Otopeni-Afumați, estimat la circa 184 de milioane de euro, tocmai ce au fost depuse ofertele: 11 asocieri de firme interesate, printre care multe din Turcia sau China.

În vara anului trecut Compania de Autostrăzi (CNAIR) a scos la licitație trei din cele patru loturi ale Autostrăzii de Centură (A0) Nord a Capitalei, o autostradă nouă care va avea câte două benzi pe sens.

Pentru Lotul 2, circa 19 km, de la intersecția cu DN1 în apropiere de Otopeni până la intersecția cu DN2 în zona Afumați, depunerea ofertelor a venit abia acum.

Astfel, pentru contractul estimat la circa 879 de milioane de lei, circa 184 de milioane de euro, s-au înscris în cursă 11 firme sau asocieri de firme.

Traseul viitoarei Autostrăzi de centură a Capitalei denumită A0. Sursa foto: Hotnews.ro

De-a lungul traseului vor fi amenajate două noduri rutiere și vor fi construite 10 poduri și pasaje. Aici lucrările ar trebui să dureze 34 de luni.

Pentru lotul 1, de 17 kilometri, au fost depuse oferte din septembrie anul trecut. Lucările nu au început însă. Această parte a centurii va costa 176 de milioane de euro.

Costurile sunt estimate până acum pentru trei loturi. În total, 457 de milioane de euro, pentru că pentru al patrulea lot al cenurii nu au fost depuse ofertele, deocamdată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here