CNSAS: Un candidat Pro România, colaborator al Securității

Un candidat de la Pro România este fost colaborator al Securității, anunță Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Este vorba despre Samuel Calotă, candidat la Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România în judeţul Teleorman. Acesta are decizie definitivă în instanță de colaborator încă din 2012, mai prezicează CNSAS.

Potrivit instituției, s-au derulat procedurile de verificare pentru 6.030 candidați şi s-au procesat datele pentru 5.713 persoane. Dintre acestea, în temeiul legii sunt verificabile (candidaţi care sunt născuţi după anul 1973) 2.693 persoane, până în prezent fiind identificată o persoană, fiind vorba de candidatul Pro România.

CNSAS precizează că pentru toți ceilalți candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, verificările vor continua, conform procedurii legale, iar rezultatele finale vor fi aduse la cunoștința opiniei publice prin postarea pe site-ul oficial www.cnsas.ro.

Potrivit Adevărul.ro, Samuel Calotă a fost recrutat în anul 1981 cu numele conspirativ „Violeta”. În casa sa, au fost introduse nouă surse de informare în bune condiţii de conspirativitate, instanţa apreciind că locuinţa a îndeplinit efectiv rolul de casă conspirativă în reţeaua informativă a Securităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here