Colegii polițistei din Turda care a murit după ce a fost confirmată cu COVID-19 acuză conducerea că nu a anunțat DSP

Direcţia de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă în cazul unei poliţiste locale din Turda care a murit după ce a fost infectată cu SARS-CoV-2.

Reprezentanţi ai poliţiştilor locali din Turda au reclamat faptul că şefii Poliţiei locale din oraş au evitat să anunţe DSP şi că ei nu au fost vaccinaţi, deşi au solicitat acest lucru, scrie Agerpres.

„Menţionez faptul că am luat legătura cu conducerea DSP, aflând faptul că numita V. I. – poliţist local la Turda, s-a prezentat în data de 26.03 la Spitalul din Turda în stare severă. I s-a făcut un test rapid, fiind confirmată cu Covid, ulterior decedând. În acest moment există o anchetă la nivelul DSP, după finalizarea acesteia voi putea să vă ofer mai multe detalii. Pacienta la momentul confirmării cu Covid a fost introdusă în platforma Corona Forms, sub acest aspect nefiind niciun dubiu de eroare sau altă ilegalitate. Se verifică dacă doamnei i s-a administrat vreo doză de vaccin sau nu, însă este cert faptul că doamna se încadra la categoria de risc, putând fi programată la vaccin, de către angajator sau personal. Dacă există vreun dubiu cu privire la vreo eroare pe linie internă, despre aceste aspecte pot oferi detalii cei din Primăria Turda sau conducerea Poliţiei Locale Turda”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Tasnadi Szilard.

Poliția Locală din Turda a transmis, sâmbătă, Digi24 punctul său de vedere în legătură cu aceste acuzații:

„Informația potrivit căreia la Serviciul Public Poliția Locală Turda ar fi izbucnit un focar Covid-19 este falsă. Din discuțiile telefonice avute cu Direcția de Sănătate Publică, nu s-a confirmat existența unui focar, o anchetă a DSP Cluj fiind în desfășurare în acest moment.

Regretata noastră colegă, V. I., a fost în concediu de odihnă din data de 19.03.2021, nefiind contact direct pentru personalul Poliției Locale.

La începutul etapei a II-a de vaccinare, Poliția Locală Turda a înscris entitatea juridică pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro și a adăugat angajații în sistem pentru a se putea programa la vaccinare fie individual, fie prin intermediul instituției. Nu s-a reușit în acea etapă programarea la centrul de vaccinare al Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda, prioritare fiind persoanele vulnerabile, dar toți colegii au fost informați despre posibilitatea de vaccinare la alte centre din județul Cluj, unde erau locuri disponibile. Cei care nu s-au vaccinat la alte centre, au fost înscriși pe listele de așteptare la centrul de vaccinare din Turda, urmând să fie vaccinați încpând cu data de 7 aprilie” – a transmis Poliția Locală din Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here