Comisia Europeană va semna ”în curând” un contract pentru vaccinul produs de Pfizer-BioNTech

Uniunea Europeană va semna ”în curând” un contract pentru achiziționarea mai multor milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer PFE.N și BioNTech BNTX.O, a anunțat luni președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce cele două companii au făcut public faptul că vaccinul lor experimental este eficient în proporție de 90%.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, a declarat în septembrie că a încheiat discuţii cu gigantul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech cu privire la furnizarea a 200 de milioane de doze potenţiale de vaccin împotriva COVID-19, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane. 

Cu toate acestea, o înţelegere nu a fost încă semnată până acum.

Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Cu câteva minute mai devreme, un important parlamentar de centru-dreapta din Parlamentul UE a spus că un acord este iminent. ”Conform informaţiilor mele, contractul respectiv este pe cale să fie semnat”, a spus Peter Liese, potrivit Mediafax.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Statele Unite, Japonia şi Marea Britanie au anunţat și ele acorduri de aprovizionare cu Pfizer / BioNTech.

Pfizer şi partenerul german BioNTech au anunțat luni că vaccinul lor experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90% și că nu au depistat deocamdată probleme serioase de securitate. Cele două companii au mai precizat că urmează să solicite luna aceasta autorizarea în SUA pentru utilizarea de urgență a vaccinului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here