Companiile aeriene și producătorii de camere frigorifice se pregătesc în vederea distribuirii vaccinului anti-COVID

Companiile aeriene și producătorii de camere frigorifice se pregătesc intens în vederea transportului vaccinului anti-COVID, a cărui distribuție urmează să înceapă luna viitoare.

Cea mai mare companie din lume care produce astfel de dispozitive nu mai face față comenzilor. Cererile au explodat după anunțurile privind succesul serurilor anti-COVID, care trebuie transportate în condiții cu totul speciale, relatează Digi24.ro.

Marile companii aeriene se pregătesc intens pentru transportul miliardelor de doze de vaccin împotriva COVID-19 care trebuie să ajungă în toată lumea. După aproape un an în care încasările au fost cu mult sub așteptări, livrarea dozelor de vaccin ar putea revigora industria aviatică.

Provocarea nu este simplă, mai ales că cele două vaccinuri anti-COVID avansate au nevoie de condiții speciale de transport: cel de la BioNTech la – 75 de grade Celsius, iar cel produs de Moderna la – 20 de grade.

Transportatorii aerieni se declară însă pregătiți pentru cea mai amplă operațiune de livrare de produse farmaceutice din istoria recentă.

Și producătorii de dispozitive speciale pentru transport se pregătesc pentru această operațiune de amploare.

Producția noastră a crescut semnificativ în ultimele trei luni. În acest moment suntem la o creștere procentuală de trei cifre. După cum vă puteți imagina, cererea pentru aceste dispozitive a explodat în ultimele săptămâni”, a declarat Peter Binder, directorul unui producător de frigidere speciale, citat de Digi24.ro.

”Dispozitivele noastre pot răci până la minus 90 de grade Celsius. Poți depozita vaccinurile mult timp înainte de a fi distribuite și folosite, iar acest lucru poate fi asigurat de acest dispozitiv, acest congelator care răcește la temperatură foarte joasă. Chiar dacă în afară sunt 20-25 de grade, există o diferență de peste 100 de grade. Iar în cazul unei întreruperi a electricității, izolarea durează 24 de ore în cazul în care în interior sunt bunuri de valoare, astfel încât nu sunt puse în pericol”, a explicat Peter Wimmer, vicepreședintele companiei.

Pfizer și BioNTech au anunțat vineri că au depus cererea de avizare la Agenția Medicamentelor din Statele Unite (FDA), iar în Europa este așteptată o autorizare accelerată. Distribuirea vaccinurilor anti-COVID va începe luna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here