Medicul şef legist din Argeş, Dan Manu a declarat că bărbatul care a decedat în timp ce era imobilizat, în Pitești, de către poliţişti, a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului şi toracelui, informează adevarul.ro.

Rezultatele preliminare ale autopsiei arată „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a menţionat că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie. Dan Manu a adăugat că urmează să fie făcute şi alte analize în acest caz: „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”. Marius Ştefan, prim procuror al Parchetului Argeş a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că au fost efectuate cercetări la faţa locului şi au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv poliţiştii.   Imagini cu puternic impact emoţional! Imaginile filmate de martori arată că poliţiştii l-au apăsat cu piciorul pe gât şi torace.

În după-amiaza zilei de 16 aprilie, un bărbat în stare de ebrietate n-a vrut sub niciun chip să părăsească terasa unui local din Piteşti în care izbucnise un incendiu. Scos cu forţa de doi poliţişti şi trântit pe asfalt, omul a făcut stop cardio-respirator. A fost resuscitat, însă ulterior a murit.  

I s-au efectuat manevre de resuscitare, însă echipajul medical care a intervenit la locul incidentului nu l-a mai putut salva.  

Drept urmare, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here