Lucian Bode, ministrul de Interne a decis să trimită Corpul de control la Secția 16 de Poliție din București, unde lucrau polițiștii acuzați că au sechestrat și torturat doi tineri, în septembrie anul trecut, informează Digi24.

Potrivit informațiilor, se face o verificare la Secția 16 întrucât sunt trei cazuri de agresiune, trei cazuri publice, unul din 2018, când un tânăr ar fi fost strâns de gât de un polițist, în interiorul secției. Incidentul a fost filmat de camerele de supraveghere din interior. Pe imagini se văd mai mulți polițiști care îl agresează pe acel tânăr, deși el era încătușat.

Apoi au apărut informații despre un alt caz petrecut în 2019. Un tânăr și sora lui au depus plângeri penale după ce ar fi fost agresați de polițiști de la Secția 16, fără să fi greșit cu nimic.

Acum a apărut cazul în care poliști au fost acuzați de tortură, trei fiind arestați preventiv, iar cinci sunt cercetați sub control judiciar.

Sunt cazuri foarte grave, care au devenit publice, iar ministrul de Interne a decis să trimită Corpul de Control la secție pentru a verifica dacă cei din conducerea secției știau de aceste incidente. În plus, trebuie să se stabilească câți polițiști au mai rămas în serviciu la Secția 16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here