Corupția din Poliție. Cum pierd locuitorii unui județ din România contracte de muncă bănoase

Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava nu şi-a rezolvat problema de personal, iar candidaţii nu pot susţine proba practică pentru categoriile C şi E nici după şase luni de la înscrierea dosarului.

Un bărbat din zona Fălticeni a judeţului Suceava l-a contactat pe reporterul „Adevărul” şi a povestit în detaliu experienţa negativă pe care a trăit-o din cauza că Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava se confruntă cu o acută lipsă de personal.

El a spus, sub protecţia anonimatului, că s-a înscris la o şcoală de şoferi din zona Fălticeni pentru obţinerea categoriei C a permisului de conducere, în luna septembrie a anului trecut.

O lună mai târziu, dosarul său s-a încheiat, a fost programat la sală pe 9 februarie.

„Examenul la sală a durat 5 minute pentru că m-am pregătit foarte bine. Pentru proba practică, m-au programat pe 6.07.2021, deci după vreo şase luni. M-am dus la examen, unde un domn poliţist mi-a luat dosarul şi mi-a spus că din lipsă de examinatori nu pot să dau examenul şi că voi fi contactat în 2-3 zile.  De atunci şi până astăzi, 20 iulie, nu m-a sunat nimeni, dimpotrivă. I-am sunat eu, am sunat şi la MAI, peste tot. Am trimis şi petiţii. Nu s-a găsit o soluţie ca să fie un om examinat. Nu mai am cuvinte, este dureros. Eu lucrez în vânzări la o firmă de distribuţie şi mi-am amânat concendiul pentru că aştept să mă sune să susţin proba”, a declarat bărbatul.

El a explicat că a decis să susţină examenul pentru categoria C a permisului de conducere pentru că a obţinut un contract pentru a se angaja ca şofer internaţional, în Uniunea Europeană.

„Stăpânesc foarte bine o limbă de circulaţie internaţională, se câştigă bine ca şofer pe comunitate, am nişte atuuri”, a relatat bărbatul.

El nu este singurul care se află în această situaţie. Sunt zeci de persoane care aşteaptă de jumătate de an să le vină rândul la examinare.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here