Cozi uriașe la centrele de la Romexpo și Palatul Copiilor, după ce s-a blocat platforma care ține evidența persoanelor vaccinate

Cozi uriașe s-au format, miercuri, la două centre mari de vaccinare anti-Covid din București, cel de la Romexpo și cel de la Palatul Copiilor.

Oamenii care au venit în număr mare, de la primele ore ale dimineții, la  Romexpo și la Palatul Copiilor pentru a se vaccina anti-Covid au fost nevoiți să aștepte pentru că, timp de două ore, Registrul Național de Vaccinare a fost blocat și nu s-au putut elibera adeverințele de vaccinare.

Momentan, experimentam dificultati in operarea aplicatiei, revenim in cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru înțelegere„, conform unui anunț de pe site-ul https://adulti.renv.ro, relatează Digi24.

Sistemul a redevenit funcțional în jurul orei 11.00.

Procesul de înregistrare și de eliberare a adeverințelor de vaccinare a fost reluat cu prioritate pentru cei veniți de la orele 8.00 – 9.00.

Vaccinarea persoanelor împotriva COVID-19 a fost sistată, miercuri dimineată, în toate centrele din Sectorul 4, de la 8.30 la 11.30, a informat Primăria Sectorului 4.

Astfel, nicio persoană programată pentru administrarea serurilor Pfizer sau AstraZeneca nu a putut fi imunizată, din cauza unor defecțiuni tehnice apărute la Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), ce nu au permis înregistrarea datelor în sistem și nici eliberarea adeverințelor de vaccinare.

De la 11.30, problemele au fost remediate, iar procesul de vaccinare a fost reluat în condiții normale.

În Sectorul 4 funcționează 23 de puncte de vaccinare Pfizer și 6 puncte de vaccinare AstraZeneca, pe care Primăria Sectorului 4 le administrează și în care, zilnic, sunt imunizate în jur de 2.500 de persoane.

Probleme și la Oradea

Blocajul de la Registrul Național de Vaccinare a creat probleme și la Oradea, unde s-au format cozi la primul centru de vaccinare drive-thru, iar oamenii au fost nevoiți să aștepre mai bine de o oră pentru a se imuniza. 

Personalul medical le-a împărțit oamenilor declarații pe proprie răspundere, ca să fie siguri că nu au fost imunizați cu alt ser. Datele adunate astfel vor fi apoi introduse manual în registrul de vaccinare.

Centrul drive-thru din Oradea funcționează în parcarea unui centru comercial și va fi deschis în următoarele două-trei luni de la 8.00 la 20.00.

O posibilă explicație pentru blocajul apărut ar fi că miercuri a început vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, ceea ce a aglomerat sistemul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here