Crima care a îngrozit Sicilia: O româncă a fost bătută, înjunghiată și arsă de vie, principalii suspecţi fiind cea mai bună prietenă și iubitul acesteia

O româncă şi iubitul ei italian sunt principalii suspecţi într-o crimă a cărei victimă este o altă româncă ucisă cu o cruzime ieșită din comun. Cei doi riscă închisoarea pe viaţă.

Margareta Buffa (31 de ani) şi iubitul ei, Carmelo Bonetta (36 de ani), sunt acuzaţi că ar fi ucis-o pe Nicoleta Indelicato (25 de ani), în noaptea de 16 spre 17 martie, pe un câmp din apropierea localităţii siciliene Marsala. Cele două tinere românce erau prietene bune şi amândouă au fost înfiate în copilărie de familii siciliene, relatează Adevărul.ro.  

Prietenia lor a fost însă pusă la încercare atunci când iubitul Margaretei, Carmelo, a început să se întâlnească pe ascuns şi cu Nicoleta. Cel puţin asta susţine Margareta, care se apără şi spune că ea nu are niciun amestec în crimă. Mai mult, românca susţine că singurul vinovat este iubitul ei şi spune că a încercat din răsputeri să-şi apere prietena.   

Presa italiană scrie că în ziua crimei Nicoleta a fost invitată de prietena ei să iasă în oraş. Tânăra şi-a anunţat părinţii adoptivi că iese în oraş, iar apoi, evenimentele s-au derulat într-un mod care i-a şocat până şi pe anchetatori.  

A doua zi, trupul tinerei a fost găsit fără viaţă, incendiat pe un câmp de lângă localitatea Marsala. Criminaliştii au constatat că fata a fost înjunghiată de cel puţin 12 ori înainte de a fi incendiată. Lama cuţitului i-ar fi străpuns un plămân, iar rănile adânci au făcut-o să piardă mult sânge. Agresorii au dat dovadă de un sadism ieşit din comun. După ce au bătut-o crunt, au ars-o cu ţigara, distrându-se de suferinţa ei. Apoi, au stropit-o cu benzină şi i-au dat foc de vie. Autopsia avea să arate ulterior că Nicoleta trăia încă atunci când a fost incendiată. „Au bătut-o cu sălbăticie, au înjunghiat-o şi au ars-o cu ţigara, iar apoi au aprins-o ca să ardă vie”, au declarat surse din cadrul anchetei pentru Rai Uno.   Motivul crimei: gelozie sau bani  

Potrivit Tp24.it, ucigaşii Nicoletei au fost prinşi de poliţişti pe 20 martie şi au fost arestaţi. Luni, 21 octombrie, a avut loc prima înfăţişare. Cei doi sunt acuzaţi de crimă cu premeditare, iar Itaca Notizie subliniază că se va ţine cont şi de o serie de circumstanţe agravante.  

Anchetatorii au obţinut şi o înregistrare în care se aude foarte clar vocea Margaretei în timp ce-i spune iubitului său să nu lase pe nimeni să găsească trupul victimei. Se crede, totuşi, că ar fi fost vorba de o crimă din gelozie, însă există şi alte elemente. Astfel, unul dintre prietenii victimei care a apărut ca martor la proces susţine că Nicoleta obişnuia să le dea bani Margaretei şi iubitului acesteia, fără ca sumele să-i fie restituite. Sătulă de acest lucru, victima ar fi refuzat să le mai dea bani, iar acest lucru ar fi contat decisiv. În sfârşit, a fost adusă în discuţie şi varianta unei crime după un ritual satanic, ceea ce ar explica măcar parţial cruzimea cu care fost ucisă Nicoleta.   

Jurnaliştii italieni de la  Tp24.it au reuşit să discute cu Margareta, care se află în închisoare. Aceasta respinge toate acuzaţiile care i-au fost aduse, spune că nu are nici o implicare în crimă şi susţine că ar fi făcut tot ceea ce ţinea de ea pentru a-şi salva prietena.  

Am protejat-o pe Nicoleta foarte mult atât în ​​trecut, cât şi în acea seară în care, pentru a încerca să-i salvez viaţa, am suferit tăieturi de la Carmelo care m-a împins la pământ făcându-mă să-mi pierd cunoştinţa. Când am înţeles ce se întâmplă, am încercat să o smulg din mâna lui”, a spus Margareta, din închisoare.  

Tânăra îşi reproşează un singur lucru. Ea spune că ştia că iubitul ei se vedea pe ascuns cu Nicoleta, dar a ezitat să intervină.   

Dacă în seara aia afurisită aş fi înţeles intenţiile lui Carmelo, nu le-aş fi permis niciodată să se întâlnească. Eu aveam încredere în prietena mea şi de multe ori Carmelo şi Nicoleta s-au întâlnit singuri şi fără să ştiu. Nicoleta avea adesea cheile maşinii mele. Carmelo mi-a spus că are o aventură cu Nicoleta”, a adăugat Margareta.

Ea a apărut luni, 14 decembrie, în faţa Curţii de Judecată din Trapani pentru o nouă audiere în proces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here