Criminalul de la Corbu le-a spus anchetatorilor că avea nevoie de bani pentru droguri

Criminalul de la Corbu a spus că a săvârşit crima întrucât avea nevoie de bani pentru a-şi cumpăra droguri. Tânărul nu avea antecedente penale.

Procurorul de caz Viorel Teliceanu a spus că suspectul crimei de la Corbu a fost reţinut pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: de omor calificat, tâlhărie calificată şi viol.

Criminalul de 29 de ani, care locuieşte pe aceeaşi stradă cu victimele sale, a mers vineri dimineaţă la locuinţa acestora, a intrat peste familia respectivă, încercând să o jefuiască. „Autorul a recunoscut în totalitate săvârşirea faptelor, ne-a dat şi detalii, s-a efectuat şi o percheziţie la domiciliul acestuia unde au fost găsite mai multe bunuri care probează în mod complex cu săvârşirea faptelor ce i se impută“, spune procurorul, citat de Adevărul.

Viorel Teliceanu a declarat că ucigașul a furat 250 de lei şi, pentru a ascunde adevărul motiv al comiterii faptelor, a transmis că ar fi dorit să se răzbune.

Anchetatorii au găsit şi maceta cu care s-a săvârşit crima, hainele pe care autorul le avea asupra lui, dar şi pe cele aruncate la o pubelă de gunoi pentru că-i era teamă autorului că-i vor rămâne amprentele pe bunurile respective.

El a venit pregătit cu cagulă, cu mască, cu mănuşi, dar la un moment dat una dintre mănuşi i-a căzut şi s-a gândit că-i pot rămâne amprentele”, a declarat procurorul Viorel Teliceanu.

După ce a intrat în casa vecinului, agresorul a mers în dormitorul unde se aflau victima, cu soţia sa şi cu un copil şi a început să îl lovească pe bărbat cu maceta. Apoi, pe soţia acestuia, pe băiat şi pe fiica cea mică i-a închis în baie, iar pe fata cea mare a violat-o în living. Faptele s-au petrecut cu lumina stinsă.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că avea nevoie de bani pentru droguri. „Autorul a explicat că motivaţia de bază a fost că avea nevoie de bani întrucât era consumator de droguri. În ziua respectivă a consumat droguri, cam toată ziua”, a menţionat Teliceanu.

Procurorul a precizat că agresorul nu a ştiut până dimineaţa că victima sa a murit. El a mai povestit că a crezut că această familie are bani şi de aceea a decis să o jefuiască.    „După părerea lui, acea persoană avea ceva resurse financiare întrucât îşi făcuse un gard nou şi un acoperiş nou şi a tras concluzia că ar avea bani. Targetul lui era să sustragă aproximativ 2.000 de lei”, a explicat Viorel Teliceanu.

Pentru a disimula, autorul a susţinut că a venit în scop de răzbunare, spunând că decedatul a avut o relaţie cu soţia sa, total neadevărat.

Criminalul nu avea antecedente penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here