Cristian Ghinea, referindu-se la anunțul lui Vlad Voiculescu despre diferențele privind raportarea deceselor COVID: Eu nu aș fi făcut acest gest

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat la Digi24 că el nu ar fi făcut anunțul pe care l-a făcut Vlad Voiculescu, privind o posibilă diferență de raportări a numărului de decese COVID, fără să aibă toate informațiile la dispoziție. 

Întrebat la emisiunea În fața ta de la Digi24 dacă el ar fi făcut public anunțul pe care l-a făcut Vlad Voiculescu, privind presupusele diferențe de raportări a deceselor COVID, Cristian Ghinea a răspuns că nu, „pentru că trebuie întâi să ai toate informațiile și apoi să ieși public cu ele”. 

El a precizat însă că îl înțelege pe fostul ministru al Sănătății, care a fost supus la o presiune „nedreaptă, aberantă” timp de două luni. Ghinea crede că Vlad Voiculescu a vrut să lase această problemă în sarcina succesorului său.

Vlad Voiculescu este prietenul meu și nu vreau să se intrepreteze ca o critică la adresa sa. Cred că trebuia să acționeze mai instituțional, mai ales pe informații care țin de o criză sanitară. Dar pot să înțeleg, la ce presiune a fost pe el, nedreaptă, aberantă, că nu a vrut ca această chestiune, care putea să fie gravă, să rămână pe gestiunea sa. A vrut să o dea mai departe spre gestionare. Încerc să mă pun în papucii săi. A fost hăituit douăluni de zile. Nu mi se pare sfârșitul lumii, dar eu nu aș fi făcut acest gest”, a mai spus Cristian Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here