Criza Covid din India, motiv de ironie în China

Situația dramatică din India provocată de pandemia de coronavirus a fost ironizată într-o postare publicată pe Weibo, o rețea de socializare din China.

Mesajul ironic a fost postat la o zi după ce președintele chinez Xi Jinping a transmis condoleanțe prim-ministrului indian Narendra Modi, a atras imediat numeroase critici, scrie BBC.

Postarea pe Weibo a fost făcută de pe un cont care aparţinea Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice şi Juridice a Partidului Comunist Chinez și conținea o poză care arăta lansarea unei rachete în China, alături de o fotografie în care erau incinerate cadavrele victimelor Covid din India, potrivit Digi24.

De asemenea, imaginea era însoțită de textul „Aprinderea unui foc în China vs. aprinderea unui foc în India”.

Utilizatorii rețelei sociale au criticat imediat ironia Chinei, descriind postarea ca fiind „inadecvată”. Ulterior, postarea a fost ştearsă.

Ironia care a provocat controverse în online a venit la doar o zi după ce președintele chinez Xi Jinping a transmis un mesaj de condoleanţe prim-ministrului indian Narendra Modi.

India a înregistrat duminică un nou record negativ: 3.689 de decese asociate Covid-19, la o zi după ce a devenit prima țară la nivel mondial care a anunțat peste 400.000 de cazuri noi într-o singură zi.

Cifrele reale sunt, însă, mult mai ridicate din cauza testelor insuficiente şi a unei înregistrări inexacte a cauzei decesului, spun numeroși experți.

Sursa foto: BBC


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here