Cu ce se ajunge mai repede de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord

Reporterii Digi24 au făcut un experiment pentru a afla în cât timp se parcurge distanța de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord cu noul tren și în cât timp – cu mașina.

Lucrările la cea mai nouă linie de cale ferată sunt gata în proporţie de 94%, iar din decembrie călătorii care ajung pe aeroportul Henri Coandă vor putea folosi această rută. Deocamdată, linia este folosită doar pentru teste.

Autorităţile spun că noua rută va rezolva problema traficului de pe DN1 şi de pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului.

În mod normal, călătoria cu trenul ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute.

Pentru a vedea ce mijloc de transport este mai rapid, doi reporteri de la Digi24 au plecat la aceeași oră, 13.44, de la aeroport, unul cu trenul, iar celălalt cu un autoturism.

Reporterul aflat în autoturism a reușit să parcurgă primii aproximativ 5 km până la intrarea în București în numai 7 minute.

În schimb, după aproximativ 25 de minute de la plecarea de la aeroportul Otopeni, reporterul aflat în tren parcursese doar 3 km și mai avea încă 16 km până la Gara de Nord.

În final, reporterul aflat în mașină a ajuns la Gara de Nord după 23 de minute, în timp ce jurnalistul din tren era încă pe drum: ”Am ajuns într-un final în Gara de Nord de la Aeroportul Otopeni. Am făcut aproximativ 45 de minute (cu trenul-n.n), însă spun autoritățile nu se va întâmpla așa când va funcționa oficial acest tronson”.

Concluzia jurnaliștilor participanți la experiment: în ciuda aglomeraţiei tradiţionale din Capitală, drumul cu maşina a fost mai rapid, iar călătoria cu trenul pe noul tronson de cale ferată care măsoară 18 kilometri a durat dublu faţă de traseul parcurs pe șosea.

Calea ferată care face legătura între aeroportul Henri Coandă şi Gara de Nord a fost parcursă, luni, pentru prima oară, pe direcţia Otopeni. Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi Lucian Bode au făcut primul test cu trenul care din decembrie va circula oficial pe această rută.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here