Cum a pierdut finanțarea europeană cel mai mare centru de agrement din centrul României

Foto: captură video Digi24

Dacă reabilitarea cetății Rupea este un exemplu de succes în ceea ce privește folosirea fondurilor europene, există și contraexemple. Sunt proiecte cu fonduri europene care au fost nu doar sancționate din diferite motive, dar beneficiarii finanțării au pierdut toți banii. Un astfel de exemplu există la Predeal, transmite Digi24.

În doar doi ani, pe un teren din Predeal ar urma să fie gata cel mai mare centru de agrement și spa din centrul țării. O investiție cu fonduri europene de 20 de milioane de lei. Așa suna anunțul în 2013, iar proiectul trebuia să fie gata în 2015. Suntem în 2021, dar proiectul nu este nici acum finalizat.

Conform proiectului, Centrul de Agrement avea prevăzute saune, băi de aburi, fântână de gheaţă, piscine, aqua parc, salină artificială, terenuri de squash, solar și săli de fitness, iar obiectivul principal era acela de a crește numărul de turiști în Predeal  cu 15% încă din primul an de funcționare, iar perioada de ședere în stațiune să fie și ea mai mare cu cel puțin  10%.

„El ca proiect este foarte bun. Se află într-o zonă turistică și cred că ar fi avut o foarte mare atractivitate. Autoritățile locale ar trebui să aleagă acele proiecte care ajută comunitatea și aduc dezvoltare și apoi ar trebui să aibă oameni care știu să dezvolte astfel de proiecte”, spune Marian Jean Marinescu, europarlamentar cu experiență.

Mai multe detalii – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here