Cum a scăpat primarul Timişoarei de şeful Poliţiei Locale

Foto: INQUAM/Cornel Putan

Directorul adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, care a condus timp de şase ani instituţia, cumulând pensia MAI cu salariul, a fost obligat să se pensioneze. La 66 de ani, Cojan a cerut o prelungire a contractului de muncă, dar Dominic Fritz l-a refuzat, scrie Adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, prima victimă a primarului Timişoarei, după preluarea mandatului, a fost şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan, care ocupa funcţia de director executiv al instituţiei cumulând pensia MAI cu salariul.

Cum Dorel Cojan a împlinit anul trecut 65 de ani, acesta a mai putut rămâne în funcţie încă un an, pe baza unei cereri aprobate de fostul primar Nicolae Robu.

Pentru că termenul până la care a fost prelungit contractul expiră în iulie, Cojan a cerut prelungirea contractului de muncă cu încă un an.

Dominic Fritz a refuzat, însă, prelungirea contractului cu Cojan, prevalându-se de un articol din OUG privind Codul Administrativ care spune că „cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, funcţionarul public poate fi menţinut în funcţia publică”. Cu alte cuvinte, Fritz a considerat că îl poate menţine în funcţie pe Cojan, dar acest lucru nu e obligatoriu.

Continuarea articolului – AICI

RECHIZITORIUL crimei de la Onești. „Hai, hai că ne omoară nenorocitul… haideţi… haideţi… nu, nu, nu…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here