Cum îi depistează Elon Musk pe angajații mincinoși

Conștient de faptul că este foarte important pentru afacerea sa ce oameni angajează, miliardarul Elon Musk are propria metodă de a-i deosebi pe cei cu adevărat capabili de cei care doar se laudă că au anumite calități. Un studiu publicat în decembrie arată că tehnicile de intervievare a viitorilor angajați folosite de Musk sunt cu adevărat eficiente.

Potrivit lui Elon Musk, nu este nevoie nici măcar de o diplomă universitară sau de un liceu pentru a demonstra anumite calități excepționale, scrie CNBC, potrivit Digi24.ro.

Problema este că oricine poate spune că este cel mai bun în ceea ce face, dar poate fi greu – iar uneori imposibil – să se afle de la început dacă acea persoană spune adevărul.

Așadar, Elon Musk cere fiecărui candidat să îi răspundă la următoarea întrebare: „Care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai rezolvat și cum ai făcut?”

Potrivit miliardarului, oamenii care au rezolvat cu adevărat problema știu exact cum au procedat și pot descrie asta în cele mai mici detalii: „De obicei, cineva care chiar a trebuit să se lupte cu o problemă, știe cu adevărat cum se rezolvă și nu uită soluția”.

Metoda lui Musk se bazează pe ideea că cineva care face o afirmație falsă nu va avea capacitatea de a o susține convingător, așa că îi provoacă pe candidații la un post în compania sa să îi spună detaliat ce soluții au găsit.

Un studiu privind tehnicile de intervievare a viitorilor angajați, publicat în decembrie, susține eficacitatea tehnicii lui Musk. Potrivit studiului, detaliile sunt cele care indică dacă o persoană spune sau nu adevărul.

Potrivit autorilor studiului, cei care spun adevărul au tendința de a da informații detaliate, în schimb mincinoșii dau mai puține.

Studiul a constatat că utilizarea acestei metode poate crește probabilitatea detectării mincinoșilor cu aproape 70%. Aceasta este o veste bună pentru Musk și pentru alți manageri de angajare care adoptă această strategie bazată pe știință.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here