Sursa: Pexels

Un bărbat de 69 de ani din Bârlad, aflat deocamdată în arest preventiv, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în regim de detenţie, fiind acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, pentru că, în luna august 2020, a răpit o fetiță de 10 ani, care îşi aştepta mama să iasă din supermarket, scrie adevarul.ro.

În după-amiaza de 22 august, fetiţa şi mama ei au mers să se recreeze la un teren de tenis de câmp situat în incinta Grădinii Publice din Bârlad. La întoarcerea spre casă, s-au deplasat către magazinul LIDL situat în apropierea Grădinii Publice pentru a face cumpărături. 

Deoarece copila nu avea asupra sa mască de protecţie, mama i-a solicitat să o aştepte în faţa magazinului cât face cumpărăturile. În timp ce îşi aştepta mama să iasă din magazin, în zonă a apărut un bărbat cu o bicicleta care a intrat la rându-i în magazin, de unde a ieşit cu două sticle cu bere. 

Când a ieşit din magazin, a abordat-o pe copilă, întrebând-o dacă este cerşetoare şi ce vârstă are, deşi aceasta  avea un aspect îngrijit şi o vestimentaţie decentă. După ce a aflat că fetiţa are 10 ani, i-a cerut să-l însoţească la cabana sa din Grădina Publică.

„Minora i-a spus acestuia că nu este de acord şi că trebuie să o aştepte pe mama sa care este în magazinul LIDL. Cu toate acestea, inculpatul a prins-o pe minoră cu mâna sa dreaptă de palma ei stângă apoi şi-a luat bicicleta cu cealaltă mână şi s-au îndreptat către o poartă laterală de acces în Grădina Publică. Minora a încercat să se elibereze din mâinile inculpatului dar nu a reuşit. Inculpatul a condus-o pe minoră pe alei pietonale secundare, puţin circulate de public, până în dreptul unui rond cu flori şi al unei statui. Din acest loc, a condus-o prin spatele Restaurantului „Poieniţa” ţinând-o în continuare de mână până la un loc special amenajat pentru distracţie şi agrement. Deşi minora i-a solicitat în repetate rânduri inculpatului să o lase deoarece trebuie să se întoarcă la mama sa, acesta a refuzat şi a încercat să-i ofere încredere minorei spunându-i că a fost poliţist.

În aceste condiţii, minora s-a speriat mai tare şi, conform declaraţiei sale i-a fost teamă să strige după ajutor sau să smulgă mâna crezând că inculpatul  va scoate vreo armă”, au explicat procurorii în actul de sesizare al instanţei.

Ajunşi la locul de agrement, bărbatul a lăsat bicicleta lângă un gard la două persoane pe care se părea că le cunoaşte, apoi şi-a continuat drumul prin pădure cu fetiţa, pe alei secundare. 

Copila salvată de unchiul ieşit întâmplător în cale

Şansa copilei a fost ca în acel moment să apară în mod întâmplător pe drumul respectiv un unchi de-al ei, care era însoţit de un coleg. Când l-a văzut, fata s-a smucit din mâna bărbatului şi a fugit în braţele unchiului.

„Când a văzut că persoana vătămată fuge spre cei doi martori, inculpatul le-a relatat acestora faptul că a intenţionat să salveze minora de nişte răpitori care se aflau în faţa magazinului LIDL şi care intenţionau să-i facă rău”, au precizat anchetatorii.

Unchiul fetei, şi-a dat seama că este ceva în neregulă, având în vedere reacţia nepoatei, care niciodată nu se manifesta astfel când se întâlneau. Sexagenarul a încercat să îl liniştească, spunându-i că a fost poliţist şi ”să nu gândească la prostii, deoarece nu a vrut să-i facă rău fetiţei”. În faţa anchetatorilor, bărbatul de 69 de ani a avut o reacţie halucinantă. El a declarat că i s-a părut că fetiţa de 10 ani „este prostituată” şi i-a propus să meargă cu el la cabană să bea o cafea. „Mă gândeam că atunci când voi ajunge la cabană, fetiţa respectivă să-mi propună să întreţinem relaţii sexuale”, a declarat bărbatul poliţiştilor. În declaraţia dată poliţiştilor, în calitate se suspect, a mai precizat faptul că „la cabana mea, în decursul timpului au fost mai multe fete cu diferite vârste cuprinse între18-22 de ani. Cu acele fete mă întâlneam des, veneau la mine şi le făceam cafele [.. ] Am întreţinut relaţii sexuale la cabană cu fete pe care le chem doar eu, la cererea mea”,  „eu pe minora în vârstă de 10 ani o consider o paraşută, care a fost băgată la înaintare de nişte peşti”.  Apărarea inculpatului ”frapantă şi contrară bunelor moravuri” Ulterior, însă, în faţa procurorilor, el şi-a schimbat declaraţia, prezentând o cu totul altă varianta, că de fapt a găsit copila plângând în faţa magazinului LIDL deoarece nu îşi găsea mama şi că a crezut că este prostituată când a văzut că a sărit fericită în braţele respectivului bărbat (unchiul fetei n.r.). „Din procesul-verbal de conducere în teren se poate lesne observa locul în care minora însoţită de inculpat se întâlneşte cu martorii, loc care nu este frecventat mereu de lume, acesta fiind şi motivul pentru care minora era fericită că a întâlnit pe cineva cunoscut care să o salveze. Astfel, este frapantă şi contrară bunelor moravuri o astfel de atitudine de indignare raportată la faptul că o minoră în vârstă de 10 ani pleacă de lângă el şi se duce în braţele unchiului său, interpretată de inculpat ca o atitudine specifică unei prostituate”, au arătat procurorii. În cabana pe care bărbatul o avea în pădure, poliţiştii au găsit, cu ocazia percheziţiei, poze cu femei dezbrăcate, iar în curte mai multe jucării.   Copila de 10 ani a avut nevoie de recuperare psihologică pentru a depăşi traumele suferite în urma incidentului, fiindu-i frică să mai iasă singură din casă, sau să se deplaseze singură la şcoală. Trimis în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal, sexagenarul şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei, solicitând să fie judecat prin procedura simplificată a recunoaşterii vinovăţiei, beneficiind astfel de o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime. Judecătoria Bârlad a decis condamnarea acestuia la 3 ani de închisoare în regim de detenţie şi l-a obligat să achite copilei 30.000 de lei daune morale. Infracţiunea de lipsire de libertate comisă împotriva unui minor se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.  Sentinţa nu este definitivă, fiind contestată, deocamdată, de inculpat.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu pedeapsa maxima??Ce legi nenorocite are statul nostru,abuzat de 30 ani de niste slugi kgbiste ,puse pe capatuiala prin hotie la varf,incat tu sa nu poti apara copii de niste dezaxati si accepti contestatiile criminalilor,dand pedepse minime ,in loc sa maresti pedeapsa macar la 10 ani,o nimica toata pentru un stat civilizat,care-si apara cetatenii!?!Imi vine sa urlu de revolta!!! O fetita ,un suflet curat,sa indure asemenea abuz,vecin cu crima!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here