Cum se va schimba călătoritul după Covid-19 şi de ce, în ciuda costurilor uriaşe, pandemia ar putea fi un câştig pentru turism

Sursa: Pixabay

Covid-19 a dus la oprirea călătoriilor internaționale, dar această industrie se va recupera și s-ar putea chiar transforma într-o experiență mai bună, scrie Simon Wright, editorul specializat al The Economist.

<< Bagajele dezvăluie modul în care călătoriile internaționale s-au schimbat de-a lungul veacurilor. Aventurierii din epoca descoperirii din secolul al XV-lea au pornit în galioane încărcate pe țărmuri cu provizii pentru călătorii care ar putea dura câţiva ani. Aristocrații de secol XVIII călătoreau în Europa luni bune în vagoane trase de cai, pline cu cufere, servitori și chiar mobilier. Valiza a apărut abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, când, în lumea celor bogaţi, devenise ceva obişnuit să petreci câteva săptămâni în străinătate. Până în anii 1970, turiștii și directorii executivi de companii trebuiau să care după ei prin marile aeroporturi lucrurile necesare pentru câteva nopți. Și astfel, valiza cu rotile a ajuns să simbolizeze era călătoriei de masă.

Ascensiunea valizei cu rotile reflectă scăderea costului și creșterea vitezei de deplasare pe distanțe lungi. Tarifele mai ieftine, veniturile în creștere și mai mult timp liber au făcut ca rutele și vacanța în străinătate să fie accesibile pentru mulți oameni, din partea bogată a lumii, care doresc să scape de stresul zilnic. Călătoria aduce noi experiențe și amintiri (sau momente de captat pentru a fi puse pe Instagram). Și dacă nu orice minte îşi lărgeşte orizontul, cu guranță puțini suferă efectul opus. Așa cum spunea Mark Twain, „călătoria este fatală pentru prejudecăți, fanatism și minte”.

Ușurința de a călători nu doar că a extins turismul. Pe măsură ce companiile s-au răspândit în întreaga lume, la fel s-a întâmplat și cu angajaţii lor. Călătoriile de afaceri menţin conectate companiile multinaționale și lanțurile de aprovizionare. Posibilitatea de a călători le-a permis oamenilor să se răspândească în întreaga lume pentru a munci, a învăța sau doar pentru a face o schimbare de decor. Pe măsură ce familiile s-au împrăștiat, a apărut şi nevoia de a păstra legătura sau de a participa la nunți și zile de naștere în străinătate. Călătoriile au adus lumea împreună, permițând familiei și prietenilor să trăiască mai departe.

Cu toate acestea, până de curând, puțini oameni mergeau departe. Călătoria era lentă, dificilă și costisitoare atunci când se baza pe vânt sau pe puterea cailor. Aburul și căile ferate au deschis puţin mai larg porțile. Dar pentru a ajunge departe, chiar şi acum 100 de ani era nevoie de un transatlantic sau un dirijabil, două modalităţi piperate. O cabină la clasa întâi, pe Titanic, în 1912, începea de la 30 de lire sterline (3.500 de dolari astăzi); un bilet transatlantic pe Hindenburg costa 400 de dolari în 1936 – călătoritul cu ambele a fost cu sens unic, după cum s-a dovedit ulterior. Marea ascensiune a călătoriilor internaționale a venit odată cu zborul. Mersul cu trenu pe ruta transsiberian, de la Beijing la Moscova, durează cinci zile; un zbor durează în jur de șapte ore. Însă totul s-a schimbat când au apărut preţurile mai mici. În 1950, doar 25 de milioane de oameni au făcut o călătorie în străinătate, potrivit United Nations World Tourism Organisation (UNTWO). Până în 2019, numărul călătoriilor a crescut la 1,5 miliarde (iar asta, exceptând migranții, refugiații și vizitele de peste un an).

În 2019, aproape trei cincimi dintre călătorii internaționali au sosit și au plecat cu avionul, în comparație cu doar 5% pe mare și 1% cu trenul, mai arată UNTWO. Cei 35% dintre călătorii care trec frontierele cu o mașină erau în mare parte europeni, locuitori ai celei mai mari piețe de călătorie din lume, profitând de dimensiunile reduse ale continentului lor și de drumurile bune. Plecarea în vacanță constituie principalul motiv de călătorit în străinătate, reprezentând 55%. Călătoriile de afaceri au reprezentat 11% din total. Din rest, majoritatea şi-au vizitat familiile și prietenii din străinătate. Unii călătoresc din motive religioase (2 milioane de musulmani vizitează Mecca în fiecare an); și, în 2017, aproximativ 15 milioane au solicitat tratament medical.

Călătorii internaționali au umplut hotelurile, restaurantele, firmele de închirieri auto și tour-operatorii. Cheltuielile lor au atins 1,5 trilioane de dolari, în 2019. Înainte de covid-19, călătoriile au contribuit cu 4,4% din PIB și 6,9% din ocuparea forței de muncă, în clubul țărilor bogate din OCDE. În 2019, călătoriile internaționale au reprezentat 6,5% din exporturile globale, potrivit Organizației Mondiale a Comerțului. În total, călătoriile și turismul reprezintă peste 330 de milioane de locuri de muncă, unul din zece din totalul la nivel mondial, susține World Travel and Tourism Council (WTTC).

Covid-19 a devastat o industrie care se bazează pe libertatea oamenilor de a se deplasa. Călătoriile internaționale s-au oprit aproape complet între martie și mai 2020, întrucât patru cincimi dintre țări și-au închis frontierele. Călătorii au rămas pe loc. Sosirile internaționale au scăzut cu 70-75%, în 2020, estimează UNTWO, cu 1 miliard de călători mai puțini și 1,1 miliarde de dolari mai puține cheltuieli. Adică de zece ori deficitul cheltuielilor de călătorie din 2009, după criza financiară. Iar recuperarea pare departe, chiar și cu vaccinuri eficiente. OCDE prezice că turismul va fi printre „ultimele sectoare ale economiei care … recuperează cererea pierdută”.

Cu toate acestea, nu toți norii sunt negri. Emisiile de gaze cu efect de seră, generate de avioanele comerciale, au scăzut în 2020, intensificând dezbaterea cu privire la modul de reducere permanentă a acestei poluări. Destinațiile distruse de supra-turism au avut o pauză. Iar optimiștii consideră că, pe termen lung, legătura dintre bogăția în creștere și dorința de a călători va rămâne neîntreruptă.

Acest articol argumentează că, în ciuda costurilor ridicate pe termen scurt, pandemia poate accelera tendințele care vor face în cele din urmă călătoriile mai ușoare și mai puțin dăunătoare. Este posibil ca industria călătoriilor de astăzi să fi încasat o bătaie, dar cea nouă care apare ar putea fi mai bună ca niciodată. >>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here