Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 214 milioane lei la Primăria Sectorului 2 pe anul 2019. Noul primar: „Oamenii se înclină, sunt servili”

Foto: Radu Mihaiu/ Facebook

Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu estimat de 214 milioane lei la Primăria Sectorului 2 pe anul 2019, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, într-un interviu acordat HotNews.ro.

De asemenea, fosta administrație a lăsat în bugetul pe anul acesta o gaură de peste 100 milioane lei. La capitolul vești bune, din luna noiembrie, cetățenii Sectorului 2 nu trebuie să mai plătească taxa de habitat, iar celebra taxă de timbru se va putea plăti în curând prin SMS, mai spune Mihaiu.

Reporter: Sunteți primarul Sectorului 2 de două săptămâni, ce descoperiri ați făcut de când ați intrat în Primărie? Ce v-a surprins cel mai tare?

Radu Mihaiu: Au fost multe lucruri surprinzătoare. Unul dintre cele mai surprinzătoare a fost atitudinea oamenilor față de primar, asta a fost izbitoare în prima zi. O atitudine neașteptată pentru cineva care vine din privat, posibil să fi fost o atmosferă pe care o așteptam acum 20 de ani, acum 25 de ani, în care oamenii se înclină, sunt servili. Vreau să schimb lucrurile astea, le-am spus tuturor în primărie că vreau să schimb această atitudine. Sper să se schimbe cât de repede se poate.

Ce am observat? Am observat și un fel de frăție a unor directori care au vrut să frâneze lucruri, să ascundă lucruri, au vrut să blocheze activitatea. Cred că se așteptau să vină cineva mai puțin energic, mai naiv poate și a trebuit să trecem cu toții peste atitudinea asta în care orice nu se putea, era complicat, greu.

Reporter: Ce nereguli și ce gaură financiară ați găsit?

Radu Mihaiu: În acest moment, pe proiecțiile pe care le avem, Primăria Sectorului 2 are un deficit de 109 milioane lei. Este propunere de rectificare bugetară. Căutăm cu toți directorii soluții să acoperim acești bani. O să vedem dacă găsim bani și la Guvern. Sunt foarte mulți bani care lipsesc pentru închiderea bugetului pe anul acesta. În acest moment nu văd o soluție foarte clară, dar trebuie să rezolvăm.

Reporter: Ce nereguli ați descoperit?

Radu Mihaiu: Am ajuns în Primărie în plină misiune a Curții de Conturi. Curtea de Conturi a găsit nereguli referitoare la salubrizare, la regularizări privind numărul de persoane pentru care se facturează serviciul de salubritate. Au mai găsit nereguli cu privire la anvelopări de blocuri, respectiv s-a agreat ceva în contractul cadru, iar în contractul subsecvent, ofertele au fost mai proaste. Am primit măsură de la Curtea de Conturi să remediem aceste lucruri. Au mai fost câteva măsuri minore. În total, pe 2019, avem un prejudiciu estimat de 150 milioane lei, la care se adaugă un prejudiciu din 2015, nerecuperat, de 64 milioane lei, tot pe anvelopări.

Reporter: Cine rămâne și cine pleacă din Primăria Sectorului 2?

Radu Mihaiu: Rămâne cine vrea să muncească onest, cine vrea să facă treabă și să servească interesul cetățeanului nu interesul unui X%. Rămâne în Primăria Sectorului 2 cine vrea să fie om demn și corect, să nu fie în genunchi în fața unui furnizor, rămân oamenii care vor să facă treabă bună în administrație și o să scăpăm de cei care sunt aici în Primărie pentru căpătuiala altcuiva.

Reporter: Ați avut demisii?

Radu Mihaiu: Am avut o cerere de pensionare și am avut câteva detașări pe alte posturi. Au fost și demisii, dar nu din partea directorilor.

Interviul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here