Inquam Photos / George Calin

Într-o intervenție la Digi 24, vicepremierul Dan Barna a declarat că fiecare partid din coaliția de guvernare își evaluează proprii miniștri. O decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS.

Fiecare partid din coaliție își evaluează proprii miniștri. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății….Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât”, a afirmat Barna.

Acesta a spus că nu există astfel de liste care circulă în Guvern.

Am văzut în spațiul media diverse opinii de la ținători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului, pentru că suntem învestiți de aproximativ două luni, care se așează pe implementat reforme.

O să vedem peste 6 luni, un an. Fiecare partid își evaluează permanent colegii miniștri și încercăm să ne asigurăm că funcționează pe logica de guvernare. Ăla este de fapt cadrul în care discutăm de evaluare – programul de guvernare agreat de coaliție.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu a declarat, săptămâna trecută, căo primă evaluare a miniștrilor va fi făcută în vară de către „singurul premier”, iar dacă execuția bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here