În legătură cu cazurile de nepotism din instituțiile statului, Dan Vîlceanu, vicepreședinte în PNL, susține că la compania Apele Române „se pare că scandalurile se țin lanț”, fiind o constatare pe care a făcut-o inclusiv în județul pe care îl reprezintă, Gorj. Cu toate acestea,Vîlceanu consideră că „două-trei cazuri (de nepotism – n.r.) de la Apele Române nu arată situația exactă a sistemului în general”, iar responsabilitatea pentru aceste probleme nu este una politică, ci revine unor „instituții ale statului”, notează Digi24.

Dan Vîlceanu a fost întrebat joi seara la Digi24 cum arată pentru PNL scandalurile de la Apele Române, dar deputatul a evitat un răspuns, preferând să sugereze că sinecurile politice în această companie publică erau o practică din vremea guvernărilor PSD. 

„Eu cred că lucrurile acestea trebuie lămurite în urma controalelor făcute de Corpul de Control al primului ministru la Apele Române, de DNA, dacă sunt fapte penale care s-au întâmplat acolo, și cred că lucrurile acestea trebuie să înceteze. Eu, de exemplu, vă pot spune că la Apele Române Gorj, în momentul în care noi am preluat guvernarea era director Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, PSD, care a ieșit la pensie și atunci postul a fost atribuit unei persoane din interior, un inginer din interior, care a plecat, culmea, tot în urma unui scandal, pentru că a făcut câteva lucruri care nu se fac. Acum este  o altă persoană din interior, un inginer din interior, care înainte să fie director la Apele Române Gorj era șef la Reglementare tot în această instituție. Deci, pot să vă spun că în Apele Române se pare că se țin lanț scandalurile acestea și lucrul acesta nu e bun, nu e bun pentru instituție în sine, dar dacă această instituție este atât de impregnată cu chestiuni de genul acesta, ele trebuie oprite, evident”, a spus Vîlceanu. 

Întrebat care ar fi un termen rezonabil pentru rezolvarea acestor probleme, apropo de ce spunea premierul Cîțu, că „în acest mandat oprim nepotismul, dar nu peste noapte”, Dan Vîlceanu a răspuns că în primul rând, trebuie identificate cazurile de nepotism. „Dumneavoastră ne-ați arătat trei. Noi vorbim despre a face o altă politică, un altfel de administrație în general, în toată administrația. Două-trei cazuri de la Apele Române nu arată situația exactă a sistemului în general. Când vorbesc de sistem, nu vorbesc numai de Apele Române”, a spus deputatul liberal.

Întrebat cum se face că domnul de la Apele Române Bârlad e în continuare vicepreședinte la PNL Iași, când într-o înregistrare se vorbește despre un inginer care îi stă în coaste și trebuie să fie înlăturat, Dan Vîlceanu a spus că nu este „foarte la curent cu chestiunile acestea” și nu știe foarte exact ce s-a întâmplat acolo. „Dar, până la urmă, nu eu trebuie să verific lucrurile astea. Cred că sunt instituții ale statului care trebuie să verifice dacă s-a întâmplat ceva și să ia măsuri. (…) Noi putem judeca și putem discuta despre lucrurile acestea la televizor, dar dacă nu se întâmplă nimic cu adevărat pe cale administrativă, disciplinară, poate chiar penală, dacă s-au întâmplat fapte penale, lucrurile acestea cred că o să continue, pentru că de ce s-ar opri?” – a spus deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here