De ce a ajuns Gheorghe Dincă să ucidă? Răspunsul dat de profilerul care s-a ocupat de caz

Gheorghe Dinca Caracal
Foto: Inquam Photos

Dorin Dumitran este profilerul Poliției Române care a reușit să intre în mintea lui Gheorghe Dincă și să stabilească profilul psihologic al omului care a ajuns să fie cunoscut drept „monstrul din Caracal”. Dumitran a dat un interviu postului de televiziune Digi24 în care a dezvăluit că Dincă a început să ucidă pentru că s-a înstrăinat de familie. Din punctul de vedere al profilerului, acesta nu ar fi suportat ruptura de rude.

Gheorghe Dincă le-a tratat pe fete ca pe niște obiecte, a mai spus Dorin Dumitran. Evita să le spună pe nume, le „depersonaliza”.

Dumitran a dezvăluit că Dincă a mințit mult la audieri și a povestit lucruri care s-au întâmplat doar în imaginația lui. Până la urmă, se pare că lui Gheorghe Dincă a ajuns să-i fie rușine de faptele lui. 

Pe de altă parte, expunerea mediatică de care s-a bucurat acest caz, dar și faptul că Poliția Română a apelat la specialiști FBI pentru a-i asista la anchetă i-au crescut acestuia stima de sine.

Potrivit lui Dumitran, Gheorghe Dincă „este un om care și-a desfășurat viața în mod coerent, corect în cea mai mare parte a sa și care a deviat ulterior din cauza unei problematici sufletești personale. Consider că nu s-ar fi întâmplat ceea ce declară el că s-a întâmplat dacă nu ar fi suferit de această îndepărtare față de familia lui. Cred că a fost momentul în care şi-a pierdut eşafodajul, familia sa”.

„Lui nu-i plăcea să fie înconjurat de oameni. El de zece ani se strânge ca un păianjen când prinde o muscă, se înfăşoară în sine. De aceea și foarte puțini îi călcau curtea și, probabil că dacă ar fi păstrat contactul cu familia și dacă el reușea să se mențină într-o activitate lucrativă de grup, sunt sigur că el nu ar fi ajuns în acest punct”, a mai spus Dumitran.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here