De ce a fost achitată primărița acuzată că a luat aproape 900 de șpăgi

Sursa: Facebook

Trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pentru 858 de infracţiuni de luare de mită, fosta primăriţă UDMR din comuna bihoreană Sălacea, Porsztner Sarolta, a fost achitată pe motiv că faptele ce îi sunt imputate nu există, scrie Adevarul.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au triumis-o în judecată în vara anului 2017 pe femeia care a fost primar în Sălacea între anii 2004 şi 2012, susţinând că aceasta a condiţionat acordarea de sporuri pentru funcţionari cu plata lunară a 10% din sumă, adică 25-30 de lei pe persoană.
Potrivit actului de acuzare, în 2006, funcţionarii din comună au aflat că, în baza unor modificări legislative şi prin hotărâri de Consiliu Local iniţiate de primar, puteau primi un spor de 30% din salariul de bază, adică aproximativ 350 lei de persoană. Interpelată de funcţionari, Porsztner le-a acceptat solicitarea, însă voia la rându-i, o “majorare salarială”. “Le-a transmis funcţionarilor Primăriei că din sporurile pe care urmau să le primească, fiecare să îi dea şi ei o sumă de bani cuprinsă între 25-30 lei. Cu toţii au fost de acord”, se precizează în rechizitoriu.
Consiliul Local a aprobat hotărârea iar din 30 mai 2006, printr-un act adiţional la contractul colectiv de muncă, angajaţii au obţinut sporul, iar din luna următoare, în fiecare zi de salariu, i-au lăsat primăriţei un „ciubuc” între  25-30 lei. Banii erau strânşi într-un plic chiar de casierul Primăriei, Sándor Jószef Endre, care i-l preda apoi lui Porsztner.
Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here