De ce sunt greu de creat bulele de călătorie menite să salveze turismul și să ofere protecție anti-Covid?

Sursa: Pixabay

Acest mod de a resuscita afacerile din turism, în contextul pandemiei, s-ar putea dovedi un avantaj pentru economiile aflate în cădere, dar nu sunt pentru cei slabi de înger, notează The Economist.

<< Multe țări se bazează pe turism și călătorii de afaceri, dar puține sectoare au fost atât de grav afectate de pandemie. În 2020, veniturile din industria călătoriilor din întreaga lume au scăzut cu 49% față de 2019, la 4,7 trilioane de dolari, potrivit World Travel and Tourism Council.

Contribuția sectorului la PIB-ul global s-a înjumătățit, de la 10,4% la 5,5%. Între timp, numărul persoanelor angajate în industria turismului a scăzut de la 334 de milioane la 272 de milioane. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că multe guverne sunt disperate să găsească modalități prin care turismul – atât de afaceri, cât și de agrement – să funcționeze din nou. O soluție adesea discutată este aceea a „bulelor de călătorie”. O bulă trans-Tasmania leagă Australia și Noua Zeelandă, iar o alta între Hong Kong și Singapore (a doua tentativă a acestora) urmează să se deschidă pe 26 mai. Cu toate acestea, alte eforturi nu au supraviețuit primei lor întâlniri cu realitatea pandemică. Ce sunt bulele de călătorie și de ce continuă să apară?

Conceptul este simplu. Două sau mai multe țări care țin covid-19 sub un anumit nivel de control le permit oamenilor să călătorească de la una la alta, cu restricții minime. O versiune timpurie, din mai 2020, a apărut între statele baltice. La vremea respectivă, Estonia, Letonia și Lituania înregistrau puține cazuri, cel puțin în raport cu restul Uniunii Europene. Cu toate acestea, s-a renunțat la bulă tot în acel an, când răspândirea virusului a luat amploare. În noiembrie, Singapore și Hong Kong au convenit asupra propriei bule. Păreau o potrivire perfectă. Niciuna dintre ele nu înregistra mai mult de o mână de noi infecții în fiecare zi. Ambele aveau – la acel moment – un singur punct de intrare, aeroporturile lor internaționale. Și amândouă aveau legături comerciale extinse. Cu toate acestea, bula s-a prăbușit chiar înainte să poată fi folosită, atunci când Hong Kong a intrat în ceea ce a descris ca „al treilea val” de covid-19 (deși în general înregistra mai puțin de 100 de cazuri noi pe zi).

Totuși, șablonul Hong Kong-Singapore a oferit o idee bună despre principiile de bază necesare pentru ca bulele de călătorie să funcționeze.

  • Primul este ca țările asociate să aibă incidențe similare, scăzute, de covid-19. Călătorii nu ar trebui să se supună unui risc mai mare de a lua sau răspândi infecția, la destinație, decât acasă.
  • Al doilea ține de încrederea în regimul de testare al celuilalt. În ultimele opt luni, Hong Kong a interzis în mod repetat zborurile (fără bule) din India, după ce pasagerii au prezentat teste fals negative înainte de îmbarcare. Călătorii din bule ar trebui să se aștepte să fie testați cu cel mult 72 de ore înainte de plecare și din nou la sosirea pe aeroportul de destinație.
  • Al treilea este un sistem robust de urmărire, astfel încât să se stabilească rapid orice dacă un focar nou este legat de cazuri locale sau importate.
  • Al patrulea este un mecanism convenit pentru a închide rapid bulele în cazul în care numărul cazurilor de coronavirus începe să crească.

Mai multe țări încearcă marea cu degetul. De 1 aprilie, taiwanezii au putut vizita mica insulă Palau, din Pacific, de exemplu, deși trebuie să rămână în grupuri și să stea la hoteluri desemnate (iar odată ce se întorc, nu li se permite să folosească transportul public timp de cinci zile). Mai semnificativă este bula trans-Tasmaniană, care a început pe 19 aprilie și în cadrul căreia călătorii nici măcar nu trebuie testați înainte de a zbura. Între timp, a doua tentativă din Hong Kong și Singapore va fi o cursă a nervilor. Politicienii vor fi la ananghie dacă se va crede că au importat noi cazuri de covid. La rândul lor, călătorii trebuie să spere că nu vor apărea focare în timp ce se află în străinătate, ceea ce ar putea face dificilă întoarcerea acasă.

Vaccinarea poate face lucrurile mai ușoare: Hong Kong va insista ca rezidenții săi să fie vaccinați înainte ca aceștia să poată folosi noua bulă (deși Singapore nu o va face). Viitoarele bule le pot impune călătorilor să prezinte pașapoarte de vaccinare. Cu toate acestea, chiar înainte ca lumea să atingă niveluri semnificative de vaccinare, mai multe țări dependente de turiști pot începe să simtă că bulele sunt un mod tentant, chiar dacă riscant, de a-și umfla economiile în declin. >>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here