De la bal la spital: Tot satul băgat în carantină după un botez cu lăutari infectați

Două localităţi din judeţul Cluj au intrat în carantină totală, transmite Digi24, potrivit căruia într-una dintre comune incidenţa, Sic, cazurilor depășește 13 la mia de locuitori.

În cealaltă localitate, Săvădisla, s-a ajuns la restricții severe după ce aproape tot satul a participat la un botez, iar cel puţin unul dintre lăutari era infectat. Aici, incidenţa este de 8,72 cazuri la mia de locuitori. După petrecere, au fost depistate 48 de persoane pozitive la SARS-CoV-2, inclusiv lăutarii.

Cum cele două localităţi au fost băgate în carantină, începând cu miezul nopţii, se va mai putea intra şi ieşi numai cu o declarație pe propria răspundere. De altfel, accesul le va fi permis decât celor care transportă marfă și alimente, produse sanitare sau persoanelor care muncesc ori îngrijesc bătrâni. Nu în ultimul rând, a fost introdusă obligativitatea purtării măştii. Pentru încălcarea restricţiilor, amenzile încep de la 500 de lei, iar în unele situaţii se poate ajunge la dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În judeţul Cluj, pe lângă municipiul Cluj-Napoca, alte trei localităţi sunt în scenariul roșu, începând de sâmbătă: Câmpia Turzii, Feleacu şi Mica.

1 COMENTARIU

  1. Cat pot sa fie oamenii de idioti, de saptamani bune sunt interzise evenimentele familiale de tip nunti, botezuri, cumetrii, iar nemernicii aia, pe langa faptul ca incalca legea si fac botezuri, nu pot sa asculte dracului muzica dupa calculator, ei trebuie sa aiba lautari, sa le comande muzica si sa le tranteasca bancnota in frunte, ca la tigani, idioti, idioti, idioti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here