Decizia liderilor coaliției cu privire la sporurile bugetarilor: Va fi o dezbatere în Parlament

Foto: INQUAM/George Călin

Liderii coaliției de guvernare au decis luni să nu elimine sporurile bugetarilor prin Ordonanță de Urgență, înaintea adoptării bugetului, pentru a nu avea probleme de constituționalitate la CCR, deși premierul Florin Cîțu le-a transmis că este dispus să își asume o astfel de decizie „cu toate riscurile politice”.

După ședința coaliției, vicepremierul Dan Barna a declarat că „momentan” nu va veni nimic dinspre guvern legat de sporuri.

Momentan nu o să vină nimic dinspre guvern legat de sporuri. Pe legea bugetului nu se modifică nimic la sporuri. Rămâne să se facă pe legea salarizării. (…) Vom decide și va fi o dezbatere în Parlament care dintre sporuri trebuie eliminate”, a declarat Dan Barna, potrivit Digi24.ro.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24 că premierul insistă atât pentru reducerea indemnizației de hrană pentru bugetari, cât și pentru tăierea mai multor sporuri pe care le consideră nejustificate. Premierul a anunțat inclusiv că este dispus să își asume politic o astfel de decizie.

Știu că în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare și nu vrea nimeni să își asume acest lucru. Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres. Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a declarat sâmbătă premierul Florin Cîțu.

Și UDMR susține că în 2021 veniturile nu vor fi mai mici în sectorul bugetar.

În 2021, aceste sporuri rămân în interiorul salariului. Vom face în 2021 o analiză a tuturor sporurilor şi o modificare a legii salarizării urmează să fie făcută”, a declarat Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here