În 2016, Ayten Gerea, nevasta celui care fusese cu puțin timp înainte ministru al Energiei, Andrei Gerea, a fost angajată la Transgaz ca „specialist relații publice”. În 2019, a avansat în poziția de consilier al directorului general adjunct. Cu salariu confidențial, dezvăluie Newsweek.

Compania natională de transport al gazelor Transgaz are de câteva săptămâni un nou angajat: Ayten Gerea, soția lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei în Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar și candidat pentru aceeași funcție pe listele ALDE Arges. Ayten Gerea a fost angajată pe funcția de specialist relații publice în cadrul Transgaz. Numirea este surprinzătoare având în vedere că gestiona o afacere de familie, o firmă din domeniul auto, care se ocupa de comerțul de automobile și de repararea lor. Potrivit unor surse din domeniu, ALDE susține persoane cu funcții de conducere din mai multe companii energetice, încă de pe vremea guvernării Ponta. Ayten Gerea nu a răspuns la întrebările transmise”scria Hotnews pe 9 decembrie 2016.

Ca „specialist relații publice”, Ayten Gerea încasa cam 6.000 de lei lunar, adică peste 72.000 de lei anual de la Transgaz, potrivit declarațiilor de avere depuse de consort.

În declarațiile de avere depuse anul acesta (două, deja), deputatul Gerea nu a mai menționat salariul nevestei. Poate nu întâmplător, aceasta nu mai este „specialist relații publice”, ci „Consilier Director General Adjunct”.

Andrei Gerea a fost unul dintre stâlpii ALDE, dar l-a trădat pe Tăriceanu și a trecut la partidul lui Dan Voiculescu. „Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al Economiei și al Energiei s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). ​Andrei Gerea este economist, fiind membru în Parlamentul României din 2004. A fost ministru al Economiei în guvernul Uniunii Social-Liberale și, ulterior, al Energiei, Mediului de Afaceri și IMM-uri. ​Acesta se alătură umaniștilor datorită componentei liberale a umanismului pragmatic, doctrina PPU (social-liberal), odată cu alți liberali cu vechime, așa cum sunt Grațiela Gavrilescu, Cătălin Harnagea, Corneliu Dobrițoiu și Vlad Roșca.„, nota site-ul PPU-SL pe 17 iunie a.c.

Andrei Gerea nu a putut fi contactat, Newsweek România va prezenta poziția acestuia imediat ce o va avea.

Tot în Transgaz lucrează și nevasta deputatului PSD Eugen Nicolicea, de asemenea cu salariul confidențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here