Detalii revoltătoare. Medicul din Belgia care îl tratează pacientul român cu arsuri: „Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!”

CIprian Isacu. Captură video Skype

Pacientul dus cu arsuri la tratament în Belgia a ajuns acolo tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident. Acuzația vine de la medicul care îl îngrijește acum, el însuși român, transmite Digi24.

Doctorul Ciprian Isacu mai spune că atunci când a ajuns în Belgia, pacientul avea deja 4 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Pacientul a suferit arsuri grave după ce a fost electrocutat la Constanța. Ulterior, a fost transportat la Iași cu elicopterul. 

După o săptămână de așteptare pentru a fi tratat în Belgia, zborul a fost anulat din cauza ninsorii, iar în ziua următoare, după ce în sfârșit decolase spre Belgia, aeronava a suferit o defecțiune, iar piloții au hotărât să revină la București, așa că pacientul a stat o noapte la Spitalul Floreasca din Capitală.

A fost transportat în cele din urmă vineri, 29 ianuarie, în Belgia, cu o aeronavă militară, după ce a trecut prin trei spitale din România.

Bărbatul a ajuns în Belgia cu arsuri pe 70% din corp și a suferit deja mai multe operații în spitalul din Bruxelles unde e îngrijit. Medicul care îl tratează, Ciprian Isacu, își acuză însă colegii din România că i-au trimis pacientul cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenție prin Skype la Digi24.

1 COMENTARIU

  1. Ce sa se intample in Romania?El,medic roman,a plecat de bine,sau doar pentru bani??Ca unii asa au plecat,trimisi in pribegie de dl.Boc si Base ,cu indemnul patriotic:”daca nu va place aici,plecati „!!! Aici,se stie si de romanii plecati pentru un salariu mai bun,spitalele sunt conduse de clientela pesedisto-pmpista ,de prin 2009,cand se facuse alianta de guvernare psd-pdl,de catre basescu,va mai amintiti?De ce sar capusele rosii direct in scaunul de „manager”?Ca sa-si faca salarii babane din banii trimisi pentru investitii ,dezvoltare,etc,etc..Pana nu se scot capusele acestui partid de hoti,nu se va face nicio reforma,nici in spitale si nici in alta parte,caci si-au facut de 30 ani radacini adanci in intreg sistemul de stat!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here