Deținătoarea unui adăpost din Arad unde zeci de câini erau ținuți în mizerie, cercetată de Poliție

Zeci de câini au fost salvați de membrii unei societăți de protecţie a animalelor dintr-o fermă din Arad unde erau ținuți în condiții mizere și lăsați să sufere de foame și de boli. Câinii au fost duși de voluntari în locuri unde pot fi îngrijiți corespunzător și urmează să fie dați spre adopție.

Cei peste 50 de câini erau ținuți închiși într-o fermă abandonată de lângă orașul arădean Pâncota. Au aflat de ei membrii unei asociații de protecție a animalelor care au cerut ajutorul poliției, la numărul unic de urgență 112. Mai mulți voluntari au venit însoțiți de oamenii legii și au reușit să elibereze animalele pe care le-au găsit în viață, relatează Digi24.ro.

Ferma la care se aflau câinii este închiriată de o femeie care nu deține autorizaţii sau documente necesare pentru astfel de activităţi.

Este vorba de o doamnă care desfășoară activitatea aceasta oribilă, în sensul că adună câini în mai multe locații, îi chinuie, vine la ei o dată pe săptămână aproximativ, îi ține înfometați, fără apă, în propriile fecale”, a declarat Iasmina Moț de la Asociatia First Hope Animal Rescue la Digi24.

Animalele au fost duse în adăposturi, unde vor fi tratate de medici veterinari. Toți câinii sunt foarte slăbiți, au răni și suferă de diverse boli de piele.

Polițiștii o anchetează acum pe femeie, care într-o primă fază a fost amendată cu 500 de lei. Voluntarii spun că aceasta ar ține câini în condiții improprii și în alte locații.

Polițiștii arădeni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de maltratare a animalelor, conform legii 205 din 2004”, a spus Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here