Diana Șoșoacă venit cu mască la Senat, după ce DSP a stabilit că adeverința pe care a invocat-o este neconformă

Foto: INQUAM/George Călin

Diana Șoșoacă a venit marți, la Senat, cu mască, după ce Direcția de Sănătate Publică a anunțat că adeverința medicală pe care a tot invocat-o este neconformă.

Până la urmă, senatoarea Diana Șoșoacă a fost nevoită să accepte decizia DSP potrivit căreia adeverința care îi dădea dreptul să nu poarte mască este în neregulă. Drept urmare, marți a venit la Senat cu mască transparentă, relatează Digi24.ro.

Senatoarea AUR a stârnit un val de critici luni, în Parlament, după ce s-a plimbat și s-a filmat cu telefonul fără a purta mască, susținând că are o adeverință medicală care atestă că are anumite afecțiuni care o împiedică să respire.

Senatul a cerut însă Direcției de Sănătate Publică să verifice dacă adeverința Dianei Șoșoacă este în regulă, iar răspunsul primit a fost că nu: o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii, nu de un medic de familie.

Ca atare, conducerea Senatului i-a cerut proaspetei parlamentare să poarte mască până la clarificarea situației ei medicale.

I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului”, a declarat Iuliana Scântei (PNL), președinta comisiei de validare din Senat.

Luni seară, când a depus jurământul cu mâna pe Biblie, Diana Șoșoacă a purtat mască. A ținut, însă, să precizeze că ”obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here