Directorul financiar al companiei lui Trump s-a predat autorităților

Directorul financiar al companiei lui Donald Trump, Allen Weisselberg, s-a predat joi dimineață procurorilor, cu câteva ore înainte de a fi pus sub acuzare.

Ancheta vizează și Trump Organization, compania fostului președinte american, pentru presupuse infracțiuni financiare, a declarat avocatul său pentru CNN.

Weisselberg s-a prezentat joi, în fața instanței, la un tribunal din Manhattan, potrivit Digi24.

Un juriu din Manhattan a redactat acuzațiile miercuri, iar acestea au fost desigilate în cursul zilei de joi, au declarat pentru CNN două surse care cunosc situația. Tipul și numărul exact al acuzaților nu este clar încă.

Allen Weisselberg, un apropiat al lui Trump, a ajutat la conducerea imperiului imobiliar al acestuia în timpul mandatului său de președinte.

Trump Organization spune că Weisselberg este folosit de procurorii din Manhattan drept „pion”.

Procurorul aduce acuzații care implică beneficii pentru angajați, pe care nici Fiscul și niciun alt procuror nu s-ar gândi vreodată să le aducă. Aceasta nu este justiție; aceasta este politică”, se arată în declarația atribuită unui purtător de cuvânt al companiei.

Donald Trump nu va fi pus sub acuzare în acest caz, dar procurorii au declarat că ancheta continuă. Fostul președinte a negat acuzațiile și a spus că ancheta este o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic, în condițiile în care procurorul general din Manhatan, Cyrus Vance, este democrat.

Ancheta vizează beneficiile primite de angajați ai companiei – apartamente, mașini, sume pentru specializare profesională – pentru care nu ar fi plătit impozite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here