DN-urile care traversează localități, cele mai periculoase șosele din România

Trei drumuri naționale s-au aflat anul trecut în topul celor mai periculoase șosele din România. Pe DN1, DN2 și DN6 au murit în accidente, în 2020, 170 de oameni.

DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum din România. Nu este, însă, singurul.  54 de persoane și-au pierdut viața în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș. Multe dintre accidente soldate cu victime se petrec pe segmentul de ieșire din țară, acolo unde șoferii calcă mai puternic pedala accelerației, iar vizibilitatea este mai redusă din cauza numărului mare de camioane, relatează Digi24.ro.

Șoferii dau vina pe infrastructura proastă și pe indisciplina rutieră:

„Șoselele noastre rezistă greu la câte autovehicule au apărut în ultima vrme. Mare risc, viteza de deplasare.”

„Mașini puternice. Chiar am văzut de multe ori, întorc pe linie dublă continuă… e lumea foarte agitată, nu știu ce se întâmplă.”

„Mor de frică, pentru că vine altul cu mașină mai puternică, o să îmi taie calea, o să imi dea flash-uri din spate, deci o să mă terorizeze. Este foarte agresivă lumea.”

Cele mai multe accidente în 2020, pe DN-uri care trec prin localități

Cele mai multe accidente mortale s-au produs, în 2020, pe drumurile naționale, care traversează localități și care nu sunt dublate de centuri ocolitoare ori autostrăzi.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret. Anul trecut, pe drumul care leagă Capitala de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți.

Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Național 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente grave, iar 49 de oameni și-au pierdut viața.

Polițiștii spun că în lipsa autostrăzilor și a șoselelor de mare viteză, șoferii sunt tentați să apese pedala accelerație pe drumuri extrem de aglomerate, iar asta duce la accidente mortale.

Principalele cauze sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de trecere a pietonilor și abaterile bicicliștilor„, a declarat Dana Silivestru, subcomisar la Direcția Rutieră.

Anul trecut, numărul accidentelor a fost cu 12 procente mai mic, însă scăderea este legată doar de faptul că oamenii au circulat mai puțin, în special în timpul stării de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here