DOCUMENT | Restaurantele și sălile de spectacole, deschise în București până la ora 21.00, la capacitate redusă

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Restaurantele din București se redeschid la interior, cu o capacitate de 30%. De asemenea, magazinele și restaurantele pot fi deschise până la ora 21.00. Sălile de spectacole se redeschid și ele, tot la capacitate de 30%. Deciziile au fost luate duminică de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Măsurile intră în vigoare de luni.


Pentru a treia zi consecutiv, București are o rată de infectare sub 3. Duminică, incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori este de 2,62 în scădere față de zilele precedente.
Potrivit deciziei, sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private și a altor evenimente culturale, scrie Hotnews.ro.

Purtarea măștii rămâne obligatorie, în vigoare menținându-se și restricția de circulație pe timp de noapte, în intervalul 22.00-05.00.

Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

TEXTUL INTEGRAL AL HOTĂRÂRII CMBSU

1 COMENTARIU

  1. Cu pasi mici ,dar siguri ,ne intorcem la normalitate .Vaccinul isi face efectul , din ce in ce mai putine cazuri de imbolnavire , pe masura ce cetateanul accepta a se vaccina . Exemplul M.B.si al ISRAEL modifica si perceptia romanesca a obligativitatii personale de a fi vaccinat . Se apropie vacanta de de vara si chiar daca obtinerea unui document de vaccinare nu este obligatoriu de a fi prezentat cum – paza buna trece primejdia rea – vom intra si noi in rindul lumii si ne vom vaccina spre a putea pleca linistiti in vacanta binemeritata . Guvernarea a marit cadenta vaccinarii , a permis desfasurarea de evenimente de tot felul si a celor religioase (bine a facut ) restaurantele , barurile se vor redeschide , totul este in grafic . Fara sa vrem ne aducem aminte de esecul PNL-ORBAN in alegerile parlamentare , esec datorat masurilor sanitare non necesare luate de fostul premier si ne bucuram ca -ACTUALUL-imprena cu presedintele tarii isi maresc eforturile spre mai bine . Reintorcerea, atit de dorita , este aproape .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here