Documente oficiale pun la îndoială vaccinul chinezesc Sinovac

Un document oficial al ministerului sănătăţii din Thailanda obţinut de presa din această ţară ridică noi semne de întrebare cu privire la eficacitatea vaccinului chinezesc dezvoltat de Sinovac, relatează CNN.

Documentul intern al ministerului, care include mai multe opinii, a fost publicat de presa locală şi s-a viralizat pe platformele social media, conform hotnews.ro. 

Acesta include un comentariu al unui oficial ce nu a fost numit care a recomandat autorităţilor să nu administreze o a treia doză a unui vaccin ARN mesager dezvoltat de Pfizer/BioNTech sau Moderna angajaţilor sanitari din prima linie întrucât măsura ar „admite că vaccinul Sinovac nu este eficace”.

Autenticitatea documentului a fost confirmată de către ministrul Sănătăţii Anutin Charnvirakul.

Thailanda a administrat vaccinul chinezesc Sinovac majorităţii angajaţilor sanitari după ce studiul realizat în Indonezia privind eficacitatea acestuia arătând că după rapel acesta reduce cu 95% mortalitatea şi simptomele severe ale COVID-19.

Sinovac nu a dorit să ofere imediat comentarii privind eficacitatea globală a vaccinului său.

În Thailanda, comentariul din documentul ministerului a făcut ca mai mulţi experţi proeminenţi în sănătate publică din această ţară să ceară guvernului să administreze o a treia doză Pfizer-BioNTech angajaţilor din sistemul medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here