Doi tineri musulmani turci au salvat o bătrână și un polițist din atentatul de la Viena

Doi tineri musulmani turci rezidenți în Viena, experți în arte marțiale, au salvat o bătrână din atentatul terorist, făcând scut în jurul ei și ajutând-o să se adăpostească într-un loc sigur, și i-au acordat primul ajutor unui polițist rănit, relatează Digi24.ro.

Cei doi au declarat că sunt musulmani, dar resping orice formă de teroare.

Potrivit publicației Der Standard, cei doi se aflau în centrul Vienei atunci când s-au auzit primele focuri de armă.

Bărbații se numesc Mikail Özen, de 25 de ani și Recep Tayyip Gültekin, de 21 de ani, iar gesturile lor au declanșat un val de laude pe rețelele sociale. Unul dintre ei a publicat pe Twitter un clip în care mărturisește că e musulman turc, dar respinge orice formă de teroare. „Suntem alături de Austria, de Viena. Respectăm Austria”, scrie sursa citată. 

Celălalt a povestit cum a reușit să-și învingă teama și a reușit să-i ajute pe cei aflați în pericol. „Bineînțeles că a existat frică. Mi-a fost teamă, dar ideea de a salva vieți m-a făcut să fiu plin de adrenalină. Frica te face să faci lucruri pe care altfel nu le-ai putea face„, a spus unul dintre cei doi. 

Un alt martor, Osama Joda, a relatat presei din Austria că l-a văzut pe atacator chiar atunci când a deschis focul. 

S-a ascuns într-un garaj și a tras asupra trecătorilor din usă”. Osama se afla în interiorul unui fast-food în care lucra, iar împreună cu managerul său s-au baricadat în interior. Când a văzut că atacatorul l-a rănit pe un polițist, a ieșit și l-a tras deoparte, pentru a-i salva viața. A încercat să-i oprească sângerarea până la sosirea ambulanței. 

Atentatul terorist de la Viena s-a soldat cu cinci morți, între care și atacatorul de origine albaneză. Acesta avea 20 de ani, se născuse și crescuse în Viena, însă era simpatizant al grupării Stat Islamic și se afla în baza de date a poliției din Austria. El a fost împușcat de unul dintre oamenii legii, la scurt timp după ce a deschis focul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here