”Înțeleg că mă plac foarte mult, lucru pe care îl apreciez”, a afirmat Donald Trump în legătură cu mișcarea QAnon. Președintele american spune despre adepții QAnon că sunt oameni „care își iubesc țara” și „care mă plac foarte mult”, conform The Guardian.

Adepții mișcării QAnon susțin și propagă teorii ale conspirației precum cea conform căreia ar exista un „stat paralel satanic” cu care „se luptă Trump și ai cărui membri sunt implicați în pedofilie și trafic de ființe vii și care consumă un chimical-elixir al vieții obținut din sângele copiilor abuzați”.

Întrebat în legătură cu organizația și cu aceste teorii ridicole, Trump a declarat, de la Casa Albă: „Nu știu prea multe lucruri despre această mișcare, dar înțeleg că mă plac foarte mult, lucru pe care îl apreciez. Am auzit că popularitatea lor crește”.

Sunt oameni cărora nu le place ce văd în locuri precum Portland, Chicago, New York și alte orașe și state. Am auzit că acești oameni iubesc țara noastră și nu le place să vad acest lucru”, a adăugat Trump.

Întrebat cu privire la teoriile conspirației pe care le propagă această grupare, Trump a răspuns: „Nu am auzit de asta dar se presupune că ăsta e un lucru rău sau un lucru bun?”


FBI a desemnat această grupare ca fiind o posibilă amenințare teroristă internă.

Remarcile președintelui american au fost întâmpinate cu jubilație de comunitățile QAnon de pe rețelele sociale care se străduiesc să rămână active în contextul în care Facebook a anunțat închiderea mai multor conturi și grupuri ale acestora.

Membrii grupării autohtone au participat la proteste împotriva restricțiilor generate de pandemie, afișând pancarte pe care scria „Noi suntem Q”, și Trump=Lumea liberă, dar și tricouri negre cu sigla și sloganul grupării – Where we go one, we go all. 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here