Dosarul Cordunenilor. Cum au reușit să fenteze închisoarea 24 dintre cei 27 de membri ai clanului

justitie
Foto: Bill Oxford/Unsplash

24 dintre cei 27 de membri ai clanului Corduneanu, judecați într-un dosar de crimă organizată, au scăpat după ce faptele s-au prescris, au fost clasate sau nu au fost probate, scrie adevărul.ro. Liderul clanului, Costel Corduneanu, a primit trei ani de închisoare, pentru că și-a spionat fosta soție.

„Curtea de Apel Cluj a constatat, joi, 30 ianuarie, că principalele infracţiuni pentru care fraţii Corduneanu şi aşa-zişii lor locotenenţi au fost incriminaţi fie nu au fost probate, fie s-au prescris”, scrie Adevărul.

Cel mai mic dintre fraţi, Marian, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Costel Corduneanu a primit 3 ani de închisoare cu executare. Asta pentru că a plătit un hacker, care să îi spioneze laptopul fostei neveste. Voia să afle dacă femeia face sau nu videochat. 

În 2016, Tribunalul Maramureş i-a condamnat la închisoare pe 25 dintre cei 27 de inculpaţi. Costel Corduneanu a primit atunci 8 ani de închisoare, iar Vasile Călin nu mai puțin de 10 ani de închisoare.

Dosarul Cordunenilor a fost trimis în instanţă în 2010. În acel moment, majoritatea membrilor importanţi ai clanului se aflau deja în spatele gratiilor. În timpul procesului, toţi membrii importanţi ai periculoasei grupări au fost eliberaţi din arest preventiv. Aceștia s-au și întors acasă, la Iaşi. 

Cordunenii au fost acuzaţi că s-au organizat pe paliere şi au derulat o „vastă activitatea infracţională, de la şantaj, furturi, infracţiuni imobiliare sau bancare, înşelăciune etc.“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here