Dr.Cristian Oancea: Valul 3 al pandemiei va veni și peste noi, vor fi și tulpini noi cu o mare agresivitate de transmitere

Dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, avertizează că valul 3 al pandemiei va ajunge și în România, iar noile tulpini mult mai agresive apărute în alte țări își vor face și ele apariția, singura cale de opri răspândirea virusului fiind vaccinarea.

Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa. Deci, este foarte clar că valul 3 va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim”, a declarat Cristian Oancea, luni, la Digi24. 

Medicul i-a îndemnat pe oameni să aibă încredere în vaccin, precizând că el s-a vaccinat, deși are multiple alergii, și n-a avut nicio problemă.

Eu sunt astmatic, alergic, de mic, de la o vârstă fragedă, de la 4-5 ani, și am alergii multiple și încrucișate și cu toate astea, m-am vaccinat și n-am dezvoltat niciun efect advers. Am avut alți colegi cu alte comorbidități, care la fel, s-au vaccinat și n-au avut nici cea mai mică problemă”, a spus Cristian Oancea

Până în prezent, peste 2.000 de cadre medicale s-au vaccinat în România, fiind raportată decât o reacție alergică minoră, de tip mâncărime la locul vaccinării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here