Dr. Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea anti-Covid va fi gratuită. România așteaptă punerea vaccinului pe piață

Sursa: Pixabay

Strategia de vaccinare a României, în contextul pandemiei de Covid-19, este gata, a declarat, la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță. Potrivit acestuia, vaccinarea va fi gratuită, nu va fi obligatorie, iar autoritățile de la București așteaptă aprobarea pe plan internațional a vaccinului și distribuirea acestuia pentru a putea începe imunizarea.

„România face parte dintr-un demers european și reprezintă parte egală a acestui demers, suntem pe picior de egalitate cu toate țările membre UE. Atunci când un vaccin va primi aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentelor începe distribuția simultană în toate țările care au aderat la acel contract unic încheiat de Comisia Europeană”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

„În momentul de față pot să vă spun că ne aflăm la finalizarea strategiei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

Potrivit medicului citat, imunitate colectivă care va trebui atinsă, pentru contracararea pandemiei, este de 60-70% din populaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here