Dragnea câștigă definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a câștigat definitiv luni procesul intentat Penitenciarului Rahova pe motiv că i-a încălcat dreptul la muncă, dar și drepturile la sănătate și apărare. Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut pentru HotNews.ro că fostul lider al PSD a fost ținut în carantină de trei ori, fără fundament, iar în acea perioadă nu a putut beneficia de asistență medicală, astfel că i s-ar fi infectat o operație la spate. Miercuri, Liviu Dragnea va încerca să îi convingă pe magistrații Tribunalului București să îl elibereze condiționat, după ce prima instanță i-a respins cererea.

Liviu Dragnea a dat în judecată de mai multe ori Penitanciarul Rahova, pe motiv că nu a fost lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii, dar și pentru că i-ar fi încălcat drepturile la sănătate și la apărare. Luni, el a câștigat definitiv acest proces la Judecătoria Sectorului 5.

„Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova, împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului”, este decizia Judecătoriei Sector 5.

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut, pentru HotNews.ro că fostul lider al PSD a fost ținut în carantină de trei ori, fără fundament, iar în acea perioadă nu a putut beneficia de asistență medicală, astfel că i s-ar fi afectat o operație la spate.

„Decizia instanței demonstrează clar că în penitenciar îi sunt încălcate drepturi fundamentale. Deși a făcut COVID-19 în decembrie și a stat atunci în carantină, a mai fost băgat apoi în carantină de alte două ori, fără fundament, pe motiv că ar fi fost contact. Ultima dată a fost ținut în carantină în martie, când nu a avut acces la asistență medicală, astfel că i s-a infectat o operație suferită la spate pentru un chist. Este bătaie de joc la adresa oricărui om”, a susținut avocata fostului lider al PSD.

Miercuri, Liviu Dragnea va încerca să îi convingă pe magistrații Tribunalului București să îl elibereze condiționat, după ce prima instanță i-a respins cererea. Tribunalul București va judeca contestația la decizia din 27 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care i-a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiționată.

„Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată – n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, le-a spus Dragnea magistraților Judecătoriei Sectorului 5.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a susținut că la ieșirea din închisoare fostul lider al PSD va fi angajat la o firmă.

Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Penitenciarul Rahova a fost obligat, printr-o altă decizie a instanței, din aprilie, să îi recunoască fostului lider al PSD zilele de muncă pe care nu le-a prestat după ce i-a fost retras dreptul de muncă de către conducerea închisorii, astfel încât acestea să fie calculate pentru eliberea condiționată. Instanța i-a admis fostului lider al PSD o contestație după ce acesta a susținut că a pierdut aproximativ 50 de zile de libertate, după ce Penitenciarul Rahova i-a retras dreptul de muncă în iulie anul trecut, după interviul pe care i l-a acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here