Dräxlmaier investeşte 200 de milioane de euro într-o fabrică de baterii pentru automobile electrice, la Timișoara

Compania germană Draxlmaier a anunţat un plan de investiții care vizează dezvoltarea fabricii din Timişoara într-un pilon pentru proiecte de electromobilitate durabilă prin triplarea suprafeţei de producţie dotată cu tehnologie modernă. Peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiştii din industria auto vor fi create în următorii ani.

Dräxlmaier Group şi-a prezentat planul de investiţii în cadrul unui eveniment la care au participat autorităţile locale şi judeţene, relatează Adevărul.

Valoarea investiţiei în clădiri şi echipamente de producţie se ridică la peste 200 de milioane de euro şi va fi implementată în următorii şase ani. Proiectul va fi realizat în mai multe etape şi presupune construirea a peste 40.000 de metri pătraţi de zone de producţie, depozite şi clădiri de birouri. Fabrica va produce aici componente electronice şi de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producţie va creşte masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru maşinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilităţii, Dräxlmaier Timişoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialişti în tehnologii de top şi procese de producţie la cele mai înalte standarde din industria auto. Mizăm pe termen lung pe susţinerea şi parteneriatul cu autorităţile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Compania este un partener de tradiţie al comunităţii locale şi dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea acesteia şi să evoluăm împreună şi în următorii ani. Suntem mândri că fabrica din Timişoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de E-mobility a Dräxlmaier Group”, a spus Alexander Schubel, directorul general Dräxlmaier Timişoara.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a exprimat suportul pentru investiția care va susține dezvoltarea orașului. „Primăria Timișoara susține toate investițiile în tehnologii verzi, nepoluante și ne bucurăm că Draxlmaier Group a ales orașul nostru pentru construirea unei astfel de fabrici moderne. Creșterea semnificativă a capacității de producție va crea numeroase locuri de muncă și va avea un impact puternic pe termen lung asupra economiei orașului și a mediului universitar. Noi, ca autoritate locală, vom susține în continuare compania în toate etapele de implementare ale proiectului”, a declarat primarul Timișoarei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here