După prima doză de vaccin anti-COVID-19 aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus și nu au mai făcut rapelul

Foto: INQUAM/George Călin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță afirmă că aproximativ 3.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus după prima doză de vaccin anti-COVID-19, astfel că nu s-au prezentat la rapel. Gheorghiță susţine că sunt „foarte puţine” cazuri de infectare după rapel.

Medicul militar a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în jur de 3.500-3.600 de persoane care au primit prima doză de vaccin anti-COVID s-au infectat ulterior. „Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum au fost programate în platformă”, a spus Gheorghiţă.

El a susținut că „sunt foarte puţine cazuri” de persoane care au contractat boala după ce s-au vaccinat cu a doua doză de vaccin.”Din punct de vedere al numărului, cu totul sunt 3.500-3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu numărul persoanelor vaccinate”, a adăugat Gheorghiţă.
Conform datelor transmise luni seară de Comitetul de coordonare a vaccinării, în total, de la debutul campaniei, în 27 decembrie, 696.943 de persoane au fost vaccinate anti-COVID.

Sursa: Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here