Directorul Transgaz, Ion Sterian, a scris în CV-ul postat pe site-ul oficial al instituției că este la bază inginer în petrol și gaze, obținând diploma după studii de lungă durată la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, în perioada 1978-1983. Specializarea era în Forajul sondelor și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze. Potrivit informațiilor HotNews.ro, diploma lui Ion Sterian este de subinginer, nu de inginer, așa cum apare în CV. De asemenea, și-a trecut în CV doi ani de cursuri în plus. Universitatea de Petrol și Gaze a confirmat informațiile HotNews.ro.

În urma verificărilor făcute de HotNews, a reieșit că directorul Transgaz este la bază subinginer, cu o diplomă de subinginer obținută în 1983 la Ploiești, iar ulterior în 1999 și-a continuat studiile la programul de Inginerie Economică de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Potrivit oficialilor de la USAMV, lui Ion Sterian i s-au echivalat discipline din anul I și II și a mai dat examene de diferență astfel încât a intrat în anul III și a absolvit în iunie 2002. Astfel, în CV apare că în perioada 2000 – 2002, Ion Sterian a obținut diploma de licență – inginer diplomat, studii de lungă durată, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Facultatea de Inginerie Economică, Management și Dezvoltare Rurală Inginerie Economică și Management.

Reprezentanții de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești au confirmat pentru HotNews că directorul Transgaz a obținut o diplomă de subinginer in urma cursurilor urmate în perioada 1980-1983. ”Am verificat în arhivă și am găsit o diplomă de subinginer, studii de lungă durată nu există”, a comentat unul dintre prorectorii de la Petrol și Gaze.

Contactat de HotNews, Ion Sterian a spus că el știe că în CV este trecută perioada 1980-1983.

Reamintim că și conducerea transportatorului naţional de energie, Transelectrica, a anunţat, marţi, că a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Marius-Dănuţ Caraşol, directorul general al companiei care şi-a falsificat CV-ul, precum şi depunerea tuturor diligenţelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal.

Preşedintele directoratului Transelectrica a fost revocat recent din funcţie, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora şi-a falsificat CV-ul.

Începând din 19 septembrie, în calitatea de preşedinte al directoratului a fost numită Claudia-Gina Anastase.

Potrivit Edupedu.ro, preşedintele Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, care susţine în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Sursa citată menţionează că diploma lui Marius Dănuţ Caraşol ar fi falsă.

Reprezentanţii Universităţii Politehnica Bucureşti au transmis că preşedintele Transelectrica nu a finalizat studiile.

”Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, au transmis reprezentanţii Universităţii.

Surse: Hotnews.ro, news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here