Elena Lasconi pleacă din Pro TV după 24 de ani și se lansează în politică. La ce primărie va candida în 2020

elena lasconi
Foto: arhiva personala/Adevarul

Elena Lasconi, una dintre vedetele cele mai apreciate ale Pro TV, pleacă din companie după 24 de ani. Mai mult, aceasta se lansează în politică și va candida la Primăria Câmpulung Muscel în anul 2020, loc unde și-a cumpărat o casă și de care este foarte atașată.

Mie îmi plac clădirile istorice din Câmpulung pentru ce ar putea să devină, nu pentru ceea ce sunt. Dar ca să se întâmple asta ar trebui să existe un alt tip de atitudine în primul rând din partea primăriei. Şi o să vă dau un exemplu concret: ce pretenţii să avem, apropo de schimbare, când primarul de la Câmpulung (n.r..- Ion Ţâroiu, PSD) îi tratează pe oameni, la audienţe, cu aroganţa unui vechil. Şi nu pot să nu mă sperii de obişnuinţa în care ne scăldăm. Oare asta a fost, am acceptat să fim trataţi fără respect pe banii noştri?”, a spus Elena Lasconi într-un interviu acordat Adevărul.

Întrebată dacă va candida ca independent sau pe listele unui partid, Lasconi a spus că: „Sunt o persoană raţională. Ca independent nu am nicio şansă în momentul ăsta. Ce vreau să reţii însă este că visul meu nu e să mă instalez pe un fotoliu, să-mi pun broşă (he, he!) şi să dau bine în poză. Chiar vreau să fac treabă! Pot, ştiu şi vreau! Eu am lucrat toată viaţa în echipă. Ca să fii primar şi să schimbi lucrurile, trebuie să treci proiectele prin Consiliul Local. Şi acolo ai nevoie de susţinere de mai mult de 50%. Doar dacă faci parte dintr-un partid, adică această echipă cu acelaşi crez ca al tău, poţi să mişti lucrurile”.

Întrebată dacă a ales un partid, vedeta ProTV a spus că analizează toate opțiunile și va lua o decizie după sărbători.

Elena Lasconi s-a alăturat echipei ProTv în anul 1995. Înainte să ajungă în Pache Protopopescu a fost prezentator și corespondent pentru Pro TV Deva. Ajunsă la București, a fost prezentator al jurnalelor de dimineață și prânz. 

Apoi a fost corespondent special și de război al postului de televiziune. A acoperit cutremurul din Turcia care a făcut 20.000 de victime, în 1999, vizita în Români a Papei Ioan Paul al Doilea sau eclipsa de Soare din 1999. De asemenea, a făcut reportaje din Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here