Eliberarea înainte de termen a lui Liviu Dragnea, amânată pe 26 mai. Ce s-a întâmplat cu avocata Flavia Teodosiu

Inquam Photos/George Călin

Cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea a fost strigată miercuri, la ora 10.50, la Tribunalul Bucureşti, însă cauza a fost amânată pentru 26 mai, din cauza problemelor medicale ale avocatei Flavia Teodosiu. Curtea de Apel Bucureşti va judeca pe 25 mai cererea de strămutare a procesului de la Tribunalul Bucureşti, relatează Adevărul.

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat pe data de 26 mai, ora 9.00, după ce avocata fostului lider PSD nu s-a prezentat din motive medicale. Astfel, contestaţia formulată de Liviu Dragnea împotriva deciziei prin care Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de liberare condiţionată urmază a fi judecată săptămâna viitoare, la o zi după ce Curtea de Apel Bucureşti va lua în discuţie cererea de strămutare a procesului de la Tribunalul Bucureşti la o instanţă egală în grad. Dacă cererea de strămutare va fi admisă,procesul de pe rolul Tribunalului va rămâne fără obiect. Dacă cererea va fi respinsă, instanţa va putea să ia în dezbatare cererea de liberare a fostului şef PSD în ziua următoare, 26 mai.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a lipsit şi ieri de la procesul de perolul Curţii de Apel Bucureşti, acolo unde urma să se judece cererea de strămutare. Lipsa de apărare a lui Liviu Dragnea de la termenul de astăzi, coroborată cu faptul că procesul de strămutare se va judeca săptămâna următoare, ar putea fi două motive pentru amânarea cauzei.

Liviu Dragnea cere strămutarea procesului prin care a atacat decizia de respingere a cererii de eliberare condiţionată de la Tribunalul Bucureşti la o instanţă egală în grad. Fostul lider PSD ar fi solicitat strămutarea de la Tribunalul Bucureşti pe motiv că judecătorii de acolo au protestat împotriva legilor Justiţiei promovate pe vremea lui.

Fostul lider PSD a primit, luni, o lovitură de la DNA şi a reputat o victorie împotriva Penitenciarului Rahova, cu 48 de ore înainte ca Tribunalul Bucureşti să dezbată contestaţia formulată de către apărătorii lui împotriva deciziei prin care i s-a respins cererea de liberare condiţionată.

Procurorii anticorupţie au decis să-l trimită în judecată pe Liviu Dragnea în dosarul în care este acuzat de trafic de infuenţă în legătură cu întâlnirea pe bani cu fostul preşedinte al SUA, Donald Trump. În aceeaşi zi, Judecătoria Sectorului 5 i-a dat câştig de cauză în procesul împotriva Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a pierdut, pe 27 aprilie, procesul pe fond în care solicita liberarea condiţionată după executarea a 2/3 din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni la care a fost condamnat în Dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Instanţa a stabilit că fostul şef a PSD trebuie să stea încă 2 luni în puşcărie până la posibilitatea reiterării cerereii, însă decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here