Ești un primar incompatibil și ai rămas fără funcție? Nicio problemă, poate candida soția. Cazul Romcescu

Au transformat primăria într-o afacere de familie. După ce au fost demiși pentru incompatibilitate, mai mulți primari și-au pus soțiile, copiii ori părinții să candideze, astfel încât să poate conduce, în continuare, din umbră, instituția. În plus, după demitere, edilii s-au angajat peste noapte consilieri personali ai viceprimarilor care le-au preluat atribuțiile. Toate detaliile, într-un nou episod al campaniei „Statul la Stat”, realizată de Digi24.

Sorin Romcescu se află tot în biroul primarului din Slătioara, județul Vâlcea, deși nu mai ocupă această funcție din luna ianuarie. Atunci a fost demis de prefect după ce instanța l-a declarat incompatibil. Însă a găsit o metodă simplă de a rămâne, totuși, la cârma primăriei, chiar și neoficial.

Reporter: În ianuarie.

Sorin Romcescu, fost primar Slătioara: Da. 13 ianuarie.

Reporter: Și de atunci continuați să veniți la primărie.

Sorin Romcescu: Continui să vin la primărie deoarece acum sunt consilierul viceprimarului cu atribuțiuni de primar.

Reporter: A, sunteți consilierul viceprimarului.

Sorin Romcescu: Da. Deci activez, sunt activ la… Da, deci sunt consilierul viceprimarului cu atribuțiuni de primar, până la alegerile care vor fi în 27.

Reporter: Consilier personal .

Sorin Romcescu: Personal, personal. Da, exact.

Timp de trei ani, îi este interzis să mai candideze pentru vreo funcție publică. A fost șeful comunei vreme de doisprezce ani și vrea să păstreze, în familie, scaunul de primar. În locul său, va candida soția, angajată și ea a instituției, pe postul de contabil.

Reporter: S-ar putea să fie voci care… domnule, tot dânsul o să conducă primăria.

Sorin Romcescu: Nu, nu este adevărat. Nu voi conduce eu primăria. Va face echipă cu actuala…, cu consiliul local, cu viceprimarul care e, deci lucrurile vor merge în continuare.

Doamna lucrează la parterul clădirii. Fostul primar ne duce să o cunoaștem. Încă de la început, proaspăta candidată ține să ne precizeze că își ia foarte în serios rolul.

Camelia Romcescu, soția fostului primar: Sunt o femeie puternică.

Sorin Romcescu: Ha, ha, ha, v-am spus.

Camelia Romcescu: Și cred că voi duce până la capăt.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here