„Eu am sunat-o pe fiică, am vorbit cu mama ei”. Primarul din Turcinești neagă acuzațiile că nu s-ar fi interesat de cazul bătrânei izolate

Primarul comunei Turcinești, Dumitru Modrea, neagă acuzațiile că nu s-ar fi implicat și nu ar fi ajutat-o pe bătrâna din Gorj izolată și rămasă singură în casă, fără mâncare. 

„Am mai avut cazuri de izolare, am intervenit la toată lumea, am ajutat. La acest caz este un caz special. Este o familie care în fiecare zi când mama, când fiica, se prezentau la primărie și se reclamau una pe alta. Am trimis imediat când am aflat asistentul social, medicul de familie, șeful Poliției. I-au fost puse în vedere mamei că nu trebuie să umble pe stradă și că mă poate suna oricând dorește. Eu am sunat-o pe fiică, am vorbit cu mama ei care a rămas singură. I-am spus să ne spună tot ce dorește. Chiar ieri am vorbit cu fata, este mai bine. Mă surprinde faptul că spune că nu ne-am implicat”, a declarat pentru Digi24 Dumitru Modrea.

Polițiștii i-au deschis dosar penal bătrânei, pentru zădărnicirea combaterii boilor, după ce aceasta a ieșit din casă ca să își cumpere de mâncare, în timp ce era în izolare. 

Bătrâna a fost găsită pe stradă la doar câteva zile după ce fiica ei, confirmată cu coronavirus, fusese internată la spitalul din Târgu Cărbunești. Femeia a stat singură în casă mai multe zile și a mâncat doar zahăr pentru că nu avea alte alimente în gospodărie.

A plecat să își ia de mâncare și a fost prinsă de polițiștii din comuna Turcinești, care au identificat-o și i-au deschis dosar penal.

Bătrâna a fost dusă la spital, întrucât starea ei de sănătate era precară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here